Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održani Treća smotra folklora i turnir u malom fudbalu *(FOTO+VIDEO)

Održani Treća smotra folklora i turnir u malom fudbalu *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – U Skugriću kod Modriče održani su Treća smotra folklora i noćni turnir u malom fudbalu.

Na smotri folklora sinoć je, osim Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Savka Mačak” koje je bilo domaćin, nastupilo devet KUD-ova sa područja Modriče, Šamca, Doboja, Stanara i Dervente.

Na turniru u malom fudbalu, koji je završen rano jutros, učestvovalo je osam ekipa sa područja Modriče, a pobjednik je ekipa “AMD Optima” iz Modriče.

Predsjednik KUD-a “Savka Mačak” Radivoje Filipović rekao je da je ova manifestacija postala tradicionalna zbog broja učesnika i interesovanja koje vlada za Smotru folklora i za turnir.

– Cilj je čuvanje i nastavak više od pet decenija duge tradicije kulturno-umjetničkog amaterizma i fudbala u ovom dijelu Modriče – istakao je Filipović i dodao da su izgradnjom ljetne bine, koja je sinoć svečano otvorena, stvoreni odlični uslovi za održavanje većih manifestacija kulture.

On je naveo da je izgradnja velike ljetne bine završena sredinom jula u dvorištu područne osnovne škole “Sutjeska”, zahvaljujući aktivnostima mladih Skugrića i uz podršku Omladinske banke Modriča, Fondacije “Mozaik” u BiH, opštine Modriča, privrednika i mještana Skugrića.

Модрича - чувари традиције– Prvo kulturno-umjetničko društvo u Skugriću osnovala je 1964. godine učiteljica Savka Mačak Šašić. Od 2013. godine Društvo nosi ime ove prosvjetne i kulturne radnice, najistaknutije u istoriji mjesta – podsjetio je Filipović i dodao da KUD trenutno ima 70 aktivnih članova, raspoređenih u dvije starosne grupe.

Zamjenik načelnika modričke opštine Nikola Savić istakao je da lokalna uprava čini sve da pomogne rad kulturno-umjetničkih društava na području Modriče.

– Svojim radom članovi KUD-a “Savka Mačak” i mještani Skugrića zaslužili su veliku binu – rekao je Savić sinoć na svečanom otvaranju Smotre folklora i ljetne bine.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video i album slika koji slijede nisu u sklopu prednjeg priloga, ali mi ih dodajemo kao dopunu informacije.

Slijedi naš album slika.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Još slika iz ovog albuma, odnosno, kompletan album možete vidjeti i na našoj FaceBook stranici Modričainfo.
(direktan link na album)

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...