Home / NOVOSTI / HRONIKA / ODRŽANI 5. MEĐUNARODNI IPA SUSRETI *(FOTO+VIDEO)

ODRŽANI 5. MEĐUNARODNI IPA SUSRETI *(FOTO+VIDEO)

Od 07. do 09.10.2016. u Šamcu su u organizaciji udruženja policajaca IPA RK Doboj sa sjedištem u Modriči održani “V MEĐUNARODNI IPA SUSRETI „IPA RK DOBOJ 2016.“
Budući da se radi o značajnom događaju za ovo udruženje a istom je sjedište u Modriči oni su pozvali urednika portala modričainfo da prisustvuje ovoj svečanosti i naravno da modričku i širu javnost informišemo o tome.

milenko-duric-nedo-savic-i-zlatko-huravik

Sekretar Milenko Đurić, predsjednik Nedo Savić i Zlatko Huravik

“IPA” je skračenica od Internacionalna Policijska asocijacija i ista u 63 zemlje svijeta ima preko 400.000 članova. U Bosni i Hercegovini djeluje kao sekcija IPA BIH i krovna je organizacija dvanaest regionalnih klubova sa ukupno oko 1500 članova. Regionalni klub Doboj ima oko 250 članova i to sa područja Modriče, Vukosavlja, Doboja, Dervente, Broda, Šamca, Teslića, Petrova, Pelagićeva i Donjih Žabara. Predsjednik RK Doboj, udruženja sa sjedištem u Modriči je Nedo Savić, koji je istovremeno i podpredsjednik IPA BIH Sekcije. Sekretar udruženja je Milenko Đurić, takođe iz Modriče. Udruženje ima registrovano sjedište u Vranjaku a takođe ima i kancelariju u Modriči koju je obezbjedila opština Modriča.
Regionalni klubovi povremeno organizuju druženja, seminare, sportska takmičenja a najznačajniji vid okupljanja su međunarodni IPA susreti tokom kojih se potpisuju svečane Povelje o saradnji i bratimljenju sa klubovima iz inostranstva. Tokom ovogodišnjih IPA susreta takva povelja potisana je sa jednim regionalnim klubom iz Rumunije.
U okviru ovogodišnjih susreta održana su sportska takmičenja u pikadu, izvođenje slobodnih bacanja i igre bez granica. U ekipnom takmičenju učestvovalo je po 3 člana u ekipi od kojih je jedan član ženskog spola.
Učesce uzeli sledeći klubovi i regije: IPA regija 2 Alba Iulia Rumunija, IPA Zaječar, IPA Podunavlje, IPA Beograd, IPA podregija Kanjiža, IPA Kikinda, IPA Niš, IPA Kosovsko pomoravlje, IPA Priština, IPA Sombor, IPA Vranje, IPA Crna Gora, IPA RK Banja Luka, IPA RK Brčko, IPA Tuzlanski kanton, IPA Brodsko posavska, IPA Osječko baranjska, IPA Nova Gorica.
U subotu je u sali hotela “Plaža” u Šamcu bila zajednička večera uz muziku, te svečanost potpisivanja povelje o saradnji između IPA RK Doboj i IPA region 2 Alba lulia iz IPA sekcije Rumunija, a potom i uručivanje zahvalnica, poklona i obraćanja predstavnika svih prisutnih IPA klubova.
Na susretima je učestvovalo preko 120 učesnika a na samoj svečanoj večeri oko dvijestotine gostiju i članova iz desetak IPA klubova iz zemlje i inostranstva.
Video i fotografije koje prilažemo predoćavaju atmosferu koja bila tokom ovog događaja.

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...