Home / NOVOSTI / HRONIKA / ODRŽANA PREZENTACIJA ZA UZGAJIVAČE POVRĆA

ODRŽANA PREZENTACIJA ZA UZGAJIVAČE POVRĆA

Predstavnici firme „Agrona“ d.o.o. Živinice u saradnji sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča, kroz projekat „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ održali su 22. marta 2016. godine u Srpskom kulturnom centru edukacijsku prezentaciju o proizvodnji i otkupu krastavaca kornišona.

Prezentaciji su prisustvovali uzgajivači povrća sa područja opštine Modriča. Firma „Agrona“ se bavi organizacijom, otkupom i preradom kornišona. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da postanu kooperanti firme „Agrona“ uz zagarantovan otkup i sigurnu isplatu tokom cijele sezone, konstantnu obuku o uzgoju kornišona, nadzor stručnog tima agronoma i mogućnost podrške finansiranja nabavke kompletnog repromaterijala za cijelu sezonu.

„Mi nudimo finansiranje i organizovani otkup kornišona. Kooperantu koji se odluči za proizvodnju mi ćemo da obezbijedimo sve potrebno, zasadni materijal, osnovnu gnojidbu, dopunsku gnojidbu, sistem za navodnjavanje, mrežu za vertikalni uzgoj i paket zaštite.Ko želi da se uključi u ovaj posao potrebno je da ima jedan dunum zemlje, vodu blizu i četiri do pet članova domaćinstva koji će brati zasad, jer ovo je zahtjevna kultura koja zahtijeva svakodnevni angažman. Da bi mogli raditi na određenom području potrebno je da imamo najmanje 30 kooperanata da bi mogli stvoriti mrežu i zaposliti čovjeka koji će voditi proizvodnju“ , istakao je Fahrudin Delibajrić, izvršni direktor firme „Agrona“.

„Danas smo ovdje da čujemo šta to firma „Agrona“  nudi, a o njoj smo čuli sve najbolje. Od 2006. godine sam proizvođač povrća. Proizvodio sam krastavce sa drugim firmama i bilo je i loših iskustava.  Naša zemlja može da da solidne prinose, jer imamo vodu blizu parcela i druge potrebne uslove. Iz ličnog iskustva mogu reći da se od ovog može lijepo zaraditi“, rekao je Vinko Ilić, uzgajivač povrća iz MZ Modriča 4.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...