Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održana 3. sjednica Skupštine opštine Modriča

Održana 3. sjednica Skupštine opštine Modriča

U Skupštinskoj sali opštine Modriča 21. decembra  2016. godine održana je 3. sjednica Skupštine opštine Modriča. Sjednici su prisustvovala 23 odbornika. Na početku sjednice jednoglasno je usvojen sledeći

D  n  e  v  n  i     r  e  d

 Izvod iz zapisnika sa 2. redovne sjednice Skupštine opštine Modriča od 09.12.2016.godine.

 1. Razmatranje i donošenje rješenja o razrješenju vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu.
 2. Razmatranje i donošenje rješenja o imenovanju vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove.
 3. Razmatranje i donošenje rješenja o imenovanju vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prijemnu kancelariju i informisanje.
 4. Razmatranje i donošenje rješenja o imenovanju vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja Komunalne policije.
 5. Nacrt Rebalansa budžeta opštine Modriča za 2016. godinu.
 6. Razmatranje i donošenje Odluke o poreskoj stopi za oporezivanje nepokretnosti za 2017. godunu.
 7. Razmatranje i donošenje Odluke o prodaju nepokretnosti putem neposredne pogodbe za potrebe izgradnje objekta komunalne infrastrukture.
 8. Razmatranje i donošenje Odluke o objavljivanju javnog oglasa za imenovanje člana Opštinske izborne komisije Modriča.
 9. Razmatranje i donošenje rješenja o imenovanju Komisije za provođenje postupka po javnom oglasu za imenovanje člana Opštinske izborne komisije Modriča.
 10. Razmatranje i donošenje rješenja o izboru odbornika koji mogu prisustvovati činu zaključenja braka.
 11. Razmatranje i donošenje rješenja o imenovanju Komisije za prodaju i zakup neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta.
 12. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika.
 13. Razno.

Na današnjoj sjednici imenovani su vršioci dužnosti načelnika  za novoformirana odjeljenja, i to:

 • Bosa Novaković, v.d. načelnika Odjeljenja za za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove;
 • Snežana Babić, v.d. načelnika Odjeljenja za prijemnu kancelariju i informisanje i
 • Branislav Đurić, v.d. načelnika Odjeljenja Komunalne policije.

Najveću pažnju odbornika izazvao je Nacrt Rebalansa budžeta opštine Modriča za 2016. godinu. Nakon diskusije odbornika i dodatnih pojašnjenja v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Borislava Gvozdena tačka je usvojena većinom glasova.

Usvojena je i poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti koje se nalaze na području opštine Modriča za 2017. godinu u visini od 0,20 % i poreska stopa za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost  u visini od 0,05 %. Poreske stope su  ostale nepromijenjene u odnosu na 2016.godinu.

Ostale tačke dnevnog reda su takođe usvojene većinom glasova. Pod tačkom Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika više odbornika je uzelo riječ i postavilo pitanja.

Dodatna pojašnjenja u pojedinim tačkama dao je i načelnik opštine Mladen Krekić i po završetku sjednice izjavio: „Danas smo usvojili rebalans budžeta a što je jako bitno i ove godine ćemo imati suficit u budžetu. Opština Modriča još uvijek nema problem sa izmirivanjem svih svojih obaveza. Imenovani su i vršioci dužnosti načelnika za nova odjeljenja, jer je bila potreba da se pojedina odjeljenja rasterete. To ne znači da neko nije radio svoj posao, nego na ovaj način pokušavamo da napravimo funkcionalniju preraspodjelu poslova po odjeljenjima.“

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...