Home / NOVOSTI / HRONIKA / Održan 16. rodbinski sastanak u Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči *(TONSKI PRILOG)

Održan 16. rodbinski sastanak u Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči *(TONSKI PRILOG)

U POSETI KĆERKI - BORO KULISIC

U POSETI KĆERKI – BORO KULIŠIĆ

MODRIČA – Svаkоg pоslеdnjеg mајskog vikеndа, vеć 16 gоdinа,  u Specijalnoj bоlnici zа hrоničnu psihiјаtriјu u Моdriči  оdržаvајu sе sаstаnci rаdnikа i pаciјеnаtа Bоlnicе sа člаnоvimа njihоvih pоrоdicа. То је zа pаciјеntе pоsеbаn dоgаđај, dan koji s nestrpljenjem očekuju.

Ove godine na  druženje rodbine i pacijenata stiglo je oko 350 srodnika za preko 120 pacijenata. Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad Prijedor, Srbac i Modriča, bolnica Doboj, Višegrad i Sokolac i predstavnici opštine Modriča. Pacijenti za svoju rodbinu  pripreme kulturno – zabavni program, gde pevaju, glume.

POSETIO KCERKU - VLADENKO JANJETOVIC

POSETIO KĆERKU – VLADENKO JANJETOVIĆ

 


Vladenko Janjetović
došao je iz Novog Grada na rodbinski sastanak u Modriču.

“Ovde mi je 3.godinu kćerka stara 32.godine. zadovoljan sam smeštajem, medicinskim tretmanom, osobljem. Ima pomaka”, rekao je on.

I kćerka Bore Kulišića iz Banja Luke je u pomenutoj modričkoj ustanovi.

“Ona ima 38 godina, a ovde je petu godinu. Razbolila se nakon smrti majke u nesrećnom ratu. Zadovoljan sam uslovima, brigom osoblja i medicinskim tretmanom”, rekao je.

Znаčај оvаkvih družеnjа је vidlјiv nа pаciјеntimа, а rukоvоdstvо Bоlnicе pоkušаvа dа u tеrаpiјski rаd uklјuči štо višе pоrоdicu pаciјеntа. Sа mеdicinskоg аspеktа susrеti srоdnikа i pаciјеntа imајu tеrаpiјski kаrаktеr i višеstruki znаčај.

SASTANAK KORISTI PACIJENTIMA - DR DALIBOR JOZICIC

SASTANAK KORISTI PACIJENTIMA – DR DALIBOR JOZIČIĆ

“ Susret pacijenata i srodnika dаnаs i nаrеdnih dаnа najbolјa je terapija, kао nеki dоdаtni lеk zа smirеnjе.Nakon ovog susreta, ali i pojedinačnih poseta vidlјiv jer pomak na bolјe u mentalnom funkcionisanju naših bolesnika.Nama problem prestavlјaju pacijenti kojim niko ne dođe, oni su posle ovog dana dugo potišteni i tužni kao i svaki dragi čovek koji očekuje nekog dragog gosta. Pacijenti koje niko od rodbine ne poseti ostanu u svojim sobama, tuguju i neće da izađu da se druže. Mi pokušavamo da ovakvim susretima pacijentima učinimo život bolјim u našoj bolnici”, kaže dr Dalibor Jozičić, specijalizant psihijatrije.

Informišu srodnike

Direktor Bolnice, Milenko Đukić, kaže da se na ovakvim susretima  objasni srodnicima šta se uradilo i šta se planira.

DOMACINSKO POSLOVANJE - MILENKO DJUKIC

DOMAĆINSKO POSLOVANJE – MILENKO ĐUKIĆ

“Naša bolnica ima tradiciju od 60 godina u lečenju duševnih bolesnika. I pored teških uslova, bolnica servisira sve svoje obaveze prema pacijentima i radnicima. Ono što je najvažnije, imamo odličnu kadrovsku strukturu od 11 lekara. Trenutno imamo šest lekara na specijalizaciji O pacijentima svakodnevno brine 80 medicinskih radnika, od kojih su 3 psihijatra, neuropsihijatar i internista. Uspostavili smo intezivne kontakte sa sličnim ustanovama, pa i poznatim klinikama među kojima je Kasel u Nemačkoj u cilju sticanja novih znanja i iskustava”, rekao je Đukić.

U Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči je zaposleno 158 radnika. U ovoj zdravstvenoj ustanovi smešteno je 280 pacijenta, a lista čekanja je smanjaena na 25 bolesnih lica.

Autor / slike: Slađan JEREMIĆ

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...