Home / MAGAZIN / KULTURA / INTERVJU: Danijelin put-Od trošne kućice do evropskih metropola *(VIDEO)

INTERVJU: Danijelin put-Od trošne kućice do evropskih metropola *(VIDEO)

O našoj sugrađanki Danijeli Radovanović već smo pisali jednom prilikom. Ovaj put snimili smo intervju u kojem govori o sebi i aktinostima kojima se bavi.
Smatramo da je vrlo inspirativno to što govori ova mlada žena i da mladi ljudi mogu u tome naći pouke i za sebe.

2016-04-16-HO-SZM-DANIJELA-RADOVANOVIĆ-2Nekoliko riječi o Danijeli.

Danijela Radovanović je studentkinja treće godine Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a osnovnu i srednju školu završila je kao nosilac Vukove diplome.
Tokom školovanja učestvovala je na brojnim takmičenjima iz matematike, informatike, fizike, istorije, srpskog, engleskog i njemačkog jezika, na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Kao članica literarne i recitatorske sekcije, davala je doprinos organizaciji obilježavanja značajnih datuma za učenike osnovnih i srednjih škola.
Danijela je aktivistkinja Crvenog krsta Republike Srpske, osnivačica je i nekadašnja koordinatorica Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava u Doboju.
Baveći se omladinskim aktivizmom, Danijela je učestvovala na brojnim seminarima, treninzima, ljetnim školama, omladinskim razmjenama, forumima i studijskim posjetama, među kojima posebno mjesto zauzimaju studijske posjete „Politike volontiranja“ i „Uloga civilnog društva u pravdi i pomirenju na Zapadnom Balkanu“ održane u Briselu i Hagu u organizaciji Evropske komisije.
Dobila je pohvalu od Opštine Modriča za postignut uspjeh u učenju i aktivizam u nevladinom sektoru.
Pored matematike, Danijela ima još jednu veliku ljubav kojoj posvećuje većinu svog slobodnog vremena tako što piše za Omladinske novine i Portal Mladi.
Na kraju, možemo samo rečo da Danijeli želimo i nadalje uspjeha na njenom putu.

Obrada: modričaINFO / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Rada Đošan Kitić – TRAG U BESKRAJU – VII DIO *(VIDEO)

TRAG U BESKRAJU    Naša sugrađanka, poznata pjesnikinja i pisac Rada Đošan Kitić poznata je našoj ali i široj javnosti. U prethodnom periodu kroz nekoliko naših video snimaka predstavili smo ...