Home / NOVOSTI / HRONIKA / ODBOJKAŠI MODRIČE – JUNIORSKI PRVACI SRPSKE *(TONSKI PRILOG)

ODBOJKAŠI MODRIČE – JUNIORSKI PRVACI SRPSKE *(TONSKI PRILOG)

21.finalni turnir juniorskog prvenstva Republik Srpske  za odbojkaše
MODRIČA NAJBOLJA

MODRIČA – U Modriči je proteklog vikenda održan dvodnevni 21. finalni turnir juniorskog prvenstva Republike Srpske za odbojkaše. Učešće na finalnom turniru izborili su Ljubinje, Libero iz Bijeljine, Maglić iz Foče i Modriča, domaćin turnira. Odigrano je šest kvalitetnih odbojkaških utakmica, a novi šampion Republike Srpske u takmičarskoj 2016/2017.sezoni je ekipa Modirče.

SRĐAN BENCUN I VID BLAGOJEVIĆ

Srđan Bencun, primač i kapiten novog šampiona, najbolji je igrač završnice prvenstva. Iz ruku člana Skupštine Odbojkaškog saveza Republike Srpske,  Vida Blagojevića, preuzeo je pehar i podigao ga visoko i zasluženo. Bilo je teško stići do cilja

„Bilo je teško u jakoj konkurenciji osvojiti pehar. Trener Lazo Cvijić dobro nas je pripremio i trud koji smo uložili u minulom periodu sada se isplatio“, kaže Bencun.

Modričani su dobili Maglić iz Foče i Libero iz Bijeljine maksimalnim rezultatom, ali se protiv Ljubinja igralo do poslednjeg atoma snage. Pobedilo se u taj breku. Uspeh je utoliko slađi.

„Ekipi Ljubinja želimo sve najbolje. Uvek smo s njima igrali na top nivou, protiv njih je svaki put neizvesno. Nadam se da ćemo još bolje i ozbiljnije odigrati i odbraniti titulu prvaka BiH“, nastavio je kapiten Modriče.

Srđan Bencun je kratko govorio i o sebi, kao najboljem igraču, činio je to na skroman način.

„Za mene to priznanje znači mnogo. Nije to samo meni priznanje, delim ga ca celim timom. Bez kolektiva nema pojedinačnoh uspeha u sportu. Ili se do njega dolazi na mnogo teži način. Hvala i treneru što me je ovoliko pripremio da dominiram“, rekao je Bencun.

Nakon što je seniorski tim Modriče izborio povratak u Premijer ligu BiH, trener Lazo Cvijić tvorac je i mlade plejade odbojkaša.

„Za mene je ovo veliki uspeh. Nadao sam se takvom ostvarenju, iako sam znao da neće biti lako. Odlučivale su nijanse, Ljubinje je izuzetno kvalitetno. Idemo dalje. Kao klub smo prošli u svim selekcijama, u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kada je završnica prvenstva BiH u pitanju. Idemo osvajati nove titule“, obećao je Cvijić.

Škola odbojke iz Ljubinja jedna je od najkvalitetnijih u Srpskoj i šire. Hercegovci su u Modriči pobedili Libero sa 3:1 i Maglić sa 3:0. Međutim, u maratonskom meču koji je trajao nepuna tri časa, stigao je poraz od Modriče sa 3:2. Trener Miladin Rudan je turniru u Modriči dao visoku ocenu.

„Čestitam Modriči na osvojenom juniorskom prvenstvu Republike Srpske. Bilo je dosta dobre odbojke. Meč nas i domaćina pokazao je da Srpska raspolaže sa dosta talenata i kvalitetnih igrača. Treba ulagati u njih“, rekao je Rudan.

U mlađim selekcijama, Ljubinje je do sada osvojilo 17 titula. Kumovao im je i Miladin Rudan koji smatra da odbojka u Hercegovini ima perspektivu.

„Naravno da ima. Ljubinje ima stalni problem odlaska igrača posle završene srednje škole. Ipak, stižu mlađe generacije. Tri godine uzastopno smo prvaci Republike Srpske u pionirskoj i kadetskoj selekciji. Čekujem od njih da postanu dobri igrači“, poželeo je Rudan.

Mlađe selekcije Modriče predstavljaće Srpsku u završnici šampionata BiH. Trofejne klupske vitrine su do vrha pune.

Zbog novih uspeha, tražiće se polica više…

 

Slađan JEREMIĆ

”””””””””””””’

REZULTATI

Modriča – Maglić 3:0 (25:15, 25:12, 25:11)

Ljubinje – Libero 3:1 (25:14, 25:19, 23:25, 25:14)

Maglić – Libero 0:3 (19:25, 16:25, 17:25)

Modriča – Ljubinje 3:2 (24:26, 25:16, 17:25, 27:25, 17:15)

Modriča – Libero 3:0 (25:17, 25:18, 25:22)

Maglić – Ljubinje 0:3 (23:25, 18:25, 12:25)

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...