Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena školska slava Sveti Sava *(VIDEO)

Obilježena školska slava Sveti Sava *(VIDEO)

Školska slava – Sveti Sava obilježena je 27. januara 2020. godine u  Kulturno sportskom centru. Srednjoškolski centar „Jovan Cvijić“ je domaćin i organizator  ovogodišnje proslave. Proslavi su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, sveštenici Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča, efendija islamske zajednice, narodni poslanik Mara Milošević, direktori škola, direktori javnih ustanova, te brojni prosvjetni radnici, učenici osnovnih i srednje škole, kao i roditelji.

Proslava je počela Himnom Svetom Savi u izvođenju hora Srednjoškolskog centra „Jovan Cvijić“.

Sveštenik Pero Tanacković  uz sasluženje sveštenika Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča osveštao je slavski kolač i u ime pravoslavne crkve čestitao prisutnima slavu i poželio mnogo sreće, radosti, zdravlja i blagostanja. Slavski kolač prelomili su načelnik Krekić i Novka Marković, direktor Srednjoškolskog centra „Jovan Cvijić“.

Prisutnima se kao domaćin obratila Novka Marković, u ime svih prosvjetnih radnika poželila dobrodošlicu, čestitala praznik i školsku slavu Svetog Savu.

Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je prisutne, čestitao praznik te rekao: „Želim da čestitam učenicima i njihovim nastavnicima na divnom programu koji su nam  priredili, te poželim puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljem školovanju i radu .”

Učenici su priredili  prigodan scensko-poetski program. Nastupili su i članovi KUD“Zoran Tomušilović“ Dugo Polje- Botajica i KUD „Zavičaj“ MZ Modriča 5.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ĐORĐE GAVRIĆ – muzičar, slikar, pjesnik…

“Po povratku u grad u kojem sam odrastao zainteresovala me je jedna veoma zanimljiva i nesvakidašnja priča. Na šetalištu sam nekoliko puta naišao na jednu neobičnu i intrigantnu ličnost, čije ...