Home / NOVOSTI / HRONIKA / Donacija Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama

Donacija Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama

U okviru održavanja Zimskog grada Modriča postavljena je kućica pod nazivom „Kuća dobročinstva“, koja je bila otvorena za posjetioce svaki dan u vrijeme trajanja manifestacije. Na njihovom štandu nalazili su se razni prehrambeni proizvodi i napitci,  a sav prihod od prodaje bio je humanitarnog karaktera i namijenjen Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama. Inicijativa za ovu humanitarnu akciju je potekla od grupe građana „Za osmijeh djeteta“ a pored opštine Modriča i Turističke organizacije u akciju su se  i dale svoj doprinos mnoge ustanove, organizacije, preduzeća, udruženja i pojedinci.

U Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa, 29. januara 2020. godine organizovano je uručenje čeka – sredstava koja su prikupljena za vrijeme rada „Kuće dobročinstva“. Događaju su prisustvovali predstavnici svih pomenutih učesnika, koji su pomogli da se prikupe značajna finansijska sredstva u iznosu od 12.547,82 KM.

Predstavnica grupe građana „Za osmijeh djeteta“ Mara Bambulović uručila je ček korisnicima Centra i istakla: „ Prije tri godine sam se vratila iz Švajcarske i želja mi je bila učinim nešto za svoj grad.  Moja misao je u saradnji sa načelnicom Alenkom prerasla u ideju za formiranje „Kuće dobročinstva“. Prezadovoljna sam akcijom, čak je i prevazišla moja očekivanja.“

Voditeljica  Dnevnog centra, Jelena Antić  nije krila radost i zadovoljstvo nakon uručenja čeka, istakla je da to zaista veliki iznos koji će im obezbijediti bolje uslove rada sa djecom. Zahvalila se svima koji su dali svoj doprinos u prikupljanju sredstava, nakon čega su uručene zahvalnice.

Djeca iz Dnevnog centra priredili su prigodan program.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...