Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježena školska slava Sveti Sava *(FOTO+VIDEO)

Obilježena školska slava Sveti Sava *(FOTO+VIDEO)

Školska slava – Sveti Sava obilježena je 26. januara 2018. godine u  Kulturno sportskom centru.  Domaćin i organizator  proslave ove godine je Osnovna škola „Sutjeska“. Proslavi su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, sveštenici Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča, direktori škola, direktori javnih ustanova, te brojni prosvjetni radnici, učenici osnovnih i srednje škole, kao i roditelji.

Proslava je počela Himnom Svetom Savi u izvođenju hora Osnovne škole “Sutjeska”. Sveštenik Nikola Goranović  uz sasluženje ostalih sveštenika Srpske pravoslavne crkve sa područja opštine Modriča osveštao je slavski kolač i u ime pravoslavne crkve čestitao prisutnima slavu i poželio mnogo sreće, radosti, zdravlja i blagostanja. Slavski kolač prelomili su načelnik Krekić i Zorica Vasiljević, direktor OŠ “Sutjeska”.

Prisutnima se kao domaćin obratila Zorica Vasiljević, u ime svih prosvjetnih radnika poželila dobrodošlicu, čestitala praznik i školsku slavu Svetog Savu. Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je prisutne, čestitao praznik te rekao: „Želim da čestitam učenicima i njihovim nastavnicima na divnom programu koji su nam  priredili, te poželim puno zdravlja, sreće i uspjeha u daljem školovanju i radu .”

Učenici OŠ „Sutjeska“ priredili su prigodan scensko-poetski program.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: za Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Jovića Đukić

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ĐORĐE GAVRIĆ – muzičar, slikar, pjesnik…

“Po povratku u grad u kojem sam odrastao zainteresovala me je jedna veoma zanimljiva i nesvakidašnja priča. Na šetalištu sam nekoliko puta naišao na jednu neobičnu i intrigantnu ličnost, čije ...