Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom *(FOTO+VIDEO)

Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom *(FOTO+VIDEO)

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar obilježen je u Kafeteriji „Sunce“ u Modriči. Organizator događaja je Udruženje za djecu sa posebnim potrebama  u saradnji sa Dnevnim centrom Sunce Obervalisa.  Obilježavanju  su pored   djece sa posebnim potrebama  i njihovih roditelja prisustvovali zamjenik načelnika opštine Nikola Savić, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti  Alenka Ilovčević,  predstavnici Centra za socijalni rad i gosti.

Ovom prilikom podijeljeno je 20 prehrambenih paketa koje je za svoje članove obezbijedilo Udruženje za djecu sa posebnim potrebama.

„Obilježavamo današnji dan jer među našim članovima ima i invalidnih osoba. Apelovao bih na važnije institucije u gradu da pokušaju napraviti bolji pristup zgradi za invalide. Takođe bih zamolio sve ljude dobre volje da se uključe u pomoć za nabavku kolica invalidnim osobama jer su ona veoma skupa“, rekao je Mirko Vidaković, predsjednik Skupštine Udruženja.

„Mi iz lokalne zajednice imamo obavezu da svim invalidima olakšamo život  onoliko koliko je to u našoj moći. Raznim edukacijama u Dnevnom centru, izgradnjom prilaznih staza, kao i finansijskoj pomoći preko Centra za socijalni rad mi dajemo svoj doprinos“, izjavio je Nikola Savić, zamjenik načelnika.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...