Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Prikupljeno 80 doza krvi *(FOTO)

MODRIČA: Prikupljeno 80 doza krvi *(FOTO)

MODRIČA – U akciji dobrovoljnog davanja krvi danas je u Modriči prikupljeno 80 doza za potrebe dobojske Opšte bolnice “Sveti apostol Luka”.

Akciji, koju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Modriča u saradnji sa Odjeljenjem za transfuziju Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju odazvalo se 95 dobrovoljnih davalaca, od kojih je 80 ispunilo uslove da daruje krv.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta u Modriči Rajko Tomić rekao je da je današnja akcija peta i ujedno posljednja u ovoj godini.

– U ovoj godini prikupili smo 380 doza krvi, a na akcije, od kojih je jedna za srednjoškolce, odazvalo se više od 450 dobrovoljnih davalaca – rekao je Srni Tomić.

Transfuziolog u Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju Jelena Mastilović izjavila je da je zadovoljna saradnjom sa aktivom dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta iz Modriče i brojem akcija i doza prikupljenih u ovoj godini.

Mastilovićeva je rekla da su do kraja godine na prostoru regije Doboj planirane još tri akcije dobrovoljnog davanja krvi.

– Već sada mogu reći da je godina uspješna i da će plan od 5.500 doza krvi za potrebe dobojske Opšte bolnice biti premašen – rekla je Mastilovićeva.

Ona je napomenula da se broj dobrovoljnih davalaca u regiji godišnje povećava za oko 200, ali da je i dalje, naročito u ljetnjem periodu, prisutna nestašica krvi grupa A negativna i nulta negativna.

Mastilovićeva je naglasila potrebu intenziviranja propagande i edukaciju stanovništva kako bi bio povećan broj doborvoljnih, u odnosu na namjenska davanja krvi.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...