Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan Vojske Republike Srpske

Obilježen Dan Vojske Republike Srpske

Dan Vojske  Republike Srpske u Modriči  obilježen je 12. maja 2017. godine  polaganjem cvijeća na Centralnom spomeniku palim borcima za  Republiku Srpsku.  Cvijeće su položili  predstavnici Opštinske boračke organizacije, načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić i načelnica odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove Bosa Novaković.

„Naša moralna obaveza je da obilježimo ovaj dan i to činimo svake godine. Obilježavamo ga vrlo skromno i sa dubokim uvažavanjem sjećamo se svih onih koji dadoše živote za stvaranje Republike Srpske. Ovim okupljanjem mi ne želimo nikoga da vrijeđamo nego samo da odamo počast našim poginulim borcima“, istakao je načelnik Krekić.

Cvijeće je položeno i u Spomen sobi Opštinske boračke organizacije.

„Mi u Modriči obilježavamo sve značajne datume vezane za stvaranje Republike Srpske i Vojske Republike Srpske. Ponosni smo na sve naše borce koji su učestvovali u odbrambeno otadžbinskom ratu i stvaranju Republike Srpske. Posebno smo ponosni na oko 23 000  srpskih boraca koji su dali svoje živote u proteklom ratu. Svi građani Republike Srpske su doprinijeli stvaranju i očuvanju Republike Srpske. Značajan broj modričana je učestvovao u ratu, oko 5 200, a 275  je izgubilo život na ratištu“, izjavio je Milutin Vračević, predsjednik Skupštine opštinske boračke organizacije.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...