Home / NOVOSTI / HRONIKA / MILOŠEVAC – JOŠ JEDNA U NIZU AKCIJA HUMANITARNE ORGANIZACIJE ,,SRCEM ZA MODRIČU“ *(FOTO)

MILOŠEVAC – JOŠ JEDNA U NIZU AKCIJA HUMANITARNE ORGANIZACIJE ,,SRCEM ZA MODRIČU“ *(FOTO)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ obišla je tri porodice iz reda socijalno ugroženih na prostoru Miloševca. Nakon što smo prije nepunu godinu obišli Miloševac i tada podijelili dvanaest paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama i ovaj put smo po planu rada naše organizacije posjetili tri porodice.U podjeli pomoći socijalno ugroženim porodicama pomogao nam je i sveštenik protojerej-stavrofor Đoko Lazić, koji nas je uputio na porodice kojima je potrebna pomoć i zajedno sa nama obišao sve porodice.

Prvo smo obišli petočlanu porodicu Galešić, koju čine Vlado, supruga Dragana te djeca Maja, Marijana i Obrad. Porodica Galešić živi bez prihoda a jedini su im prihodi kada Vlado ili Dragana odu raditi na dnevnici.

Nakon porodice Galešić obišli smo i Duju Grbić, koja živi sama u svom skromnom domu. Duju je pritisla starost koja joj je pored godina donijela i bolesti pa tako Duja muku muči sa srčanim problemima kao i sa povišenim pritiskom.
–  ,,Veoma teško mi pada samoća, nemam drugih prihoda osim 160 KM penzije koja mi koliko toliko pomogne da preživim mjesec dana. Trenutno mi je najveći problem ogrijevno drvo, jer ova je zima bila hladna i nekako sam prezimila ali sledeću zimu ne znam kako ću prezimiti“ – reče nam Duja i ovom prilikom nam se zahvali na donešenoj pomoći koja će joj svakako pomoći u njenom samačkom životu.

Zatim smo posjetili i Milenka Popovića, kojeg nismo zatekli kod kuće jer je otišao doktoru. Sa Milenkom živi ćerka Danijela, koja nam reče da Milenko boluje od tuberkoloze. Pored bolesti koja je napala ovog nesretnog čovjeka veliki je problem što kuća u kojoj žive ne pripada Milenku već je vlasništvo Mjesne zajednice Miloševac, koja je ustupila kuću na korištnje ovoj porodici.

Nakon što smo završili obilazak socijalno ugroženih porodica, Otac Đoko nam se zahvalio na dosadašnjoj pruženoj pomoći kako na njegovoj parohiji tako i na prostoru čitave opštine Modriča.

U ovoj akciji po prvi put u svojstvu člana Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ bio je i Mirko Milinković. Mirka svi poznaju kao profesora i nastavnika u modričkim školama, kao i poznatog muzičara sa naših prostora pa smo ga zamolili da nam kaže par iječi nakon ove akcije.

–  ,,Veoma sam počastvovan što sam pristupio ovoj humanitarnoj organizaciji kojoj i samo ime kaže da oni u sve dosadašnje akcije ulaze srcem. Ta požrtvovnost i želja da se pomognu svi ljudi kojima je pomoć potrebna navela me da stupim u kontakt sa članovima organizacije i postanem član iste. Lijepo je biti dio ove ekipe, jer u njoj ima toliko različitih profila osoba od sveštenika, vatrogasaca, školskog osoblja pa sve do mojih učenika. Drago mi je što je moja prva akcija bila baš u mome selu Miloševcu i radujem se narednoj prilici da se družim sa ovim dobrim ljudima. Pozvao bih sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da zajedno stvaramo neku ljepšu i bolju budućnost“

Pored Mirka Milinkovića u ovoj akciji učestvovali su omladinci Predrag Zarić i Jovana Lukić u pratnji naše članice Milice Stefanović.

Vaša Srcem za Modriču

 

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...