Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Dan Republike Srpske *(FOTO+VIDEO)

Obilježen Dan Republike Srpske *(FOTO+VIDEO)

U organizaciji opštine Modriča, 09. januara 2021. godine obilježen je Dan Republike Srpske. Obzirom na trenutnu situaciju izazvanu virusom korona obilježavanje je organizovano u skladu sa mjerama i preporukama Štaba za vanredne situacije. Ispred Spomenika borcima za Republiku Srpsku sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos poginulim borcima za Republiku Srpsku, nakon čega su položeni  vijenci i cvijeće.

Vijence su položili načelnik opštine Modriča Jovica Radulović i zamjenik načelnika opštine Nikola Savić; delegacija Skupštine opštine –  predsjednik, potpredsjednik i sekretar Skupštine opštine Velibor Cvijić, Nebojša Knežević i Aleksandra Đurić, predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske – Opštinske boračke organizacije, Udruženja veterana i Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša, te predstavnici institucija Republike Srpske, opštinskih javnih ustanova i preduzeća, privrednih subjekata, nevladinih organizacija, političkih partija i udruženja.

Povodom Dana  Republike Srpske Jovica Radulović,  načelnik opštine, obratio se prisutnima, ukazao na značaj današnjeg praznika, čestitao Dan Repubike Srpske i rekao: „Sa današnjeg skupa poslali smo poruku da sve buduće generacije treba da baštine sve vrijednosti koje su utkali naši preci, poginuli borci i oni koji dadoše dijelove svojih tijela za stvaranje Republike Srpske. Predstavnici društveno – političkog života takođe treba da se svakodnevno bore za Republiku Srpsku i stvaraju uslove da narod ne odlazi sa ovih područja, da ovdje ostaje, rađa se i razmnožava.“

Prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Željko Terzić.

„Poruka Boračke organizacije je da se Republika Srpska mora stalno napredovati. Ono što je stvoreno u ratu moramo dograđivati, njegovati značajne događaje i prenositi na mlađe generacije“, rekao je Terzić.

Cvijeće je položeno i u Spomen sobi Opštinske boračke organizacije.

Povodom dvadeset devet godina  Republike Srpske Atletsko rekreativni klub Modriča četvrtu godinu zaredom organizovao je trku od 29 kilometara, pod nazivom“ Modriča za zdraviju Srpsku“.

 

Večeras, u 18.00 časova u centru grada organizovaće se defile automobila, bakljada i vatromet.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš snimak uživo emitovan na FB stranici Modričainfo.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...