Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča: Skupštinsku većinu čine SNSD, SP i NPS *(VIDEO)

Modriča: Skupštinsku većinu čine SNSD, SP i NPS *(VIDEO)

Modriča – koalicijaFoto: RTRS

Mjesto načelnika pripalo je kandidatu SDS-a, a predstavnici nove skupštinske većine kažu da ne žele da opstruišu njegov rad, već da budu spona lokalne i republičke vlasti.

Skupštinsku većinu činiće šest odbornika SNSD-a, pet odborika Narodne partije Srpske i tri odbornika SP-a. Tako će zakonodavna vlast biti u rukama ove trojke, dok će izvršnu vlast predvoditi SDS-ov načelnik.

– Nemamo namjeru da budemo opstrukcija načelniku, već želimo da mu budemo pomoć, da svaki građanin osjeti napredak i bolji život u Modriči – rekao je Јovan Mišić, v.d. predsjednika OO SNSD Modriča.

Nastavak saradnje sa Vladom Srpske jedan je od presudnih faktora zbog koga je NPS odlučio da podrži skupštinsku većinu koju predvodi SNSD.

– Zbog najnovijih dešavanja unutar DNS-a i samovolje predsjednika Nenada Nešića, kompletan Odbor u Modriči je odlučio da pristupi formiranju novog političkog subjekta i mi ubuduće djelujemo kao NPS, a u SO Modriča djelovaćemo kao nezavisni odbornici – rekao je Siniša Nikić iz NPS.

Ko god da je načelnik neće mu biti lako, kažu socijalisti. Pred Modričom je rješavanje brojnih problema, a zbog niza okolnosti, problema ima i u vezi s budžetom. Skupštinska većina nastojaće da realizuje prioritetne projekte, a jedan od njih je industrijska zona.

– Modrička privreda je bila četvrta privreda na području BiH prije ratnih dešavanja. Da li je moguće da mi u takvoj privredi nismo mogli da napravimo ambijent koji bi danas bio primjer za sve? – pita Risto Marić, predsjednik OO SP Modriča.

U SNSD-u kažu da su vrata postizborne koalicije otvorena za sve one koji žele napredak Modriče, a pozivaju i načelnika na saradnju. Opoziciju će činiti SDS sa osam odbornika, SPS-Budućnost Srpske i PDP sa po dva odbornika, dok je jedno odborničko mjesto pripalo SDA.

Izvor: RTRS

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...