Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen dan početka oslobađanja Modriče *(FOTO+VIDEO)

Obilježen dan početka oslobađanja Modriče *(FOTO+VIDEO)

Na centralni spomenik borcima za Republiku Srpsku  vijence su položili predstavnici Udruženja veterana VRS Modriča, Opštinske boračke organizacije Modriča i opštine Modriča.

 

Cvijeće je položeno i na grob borca Radenka Bradaševića, prve žrtve proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata iz Modriče, kao i u Spomen sobi.

„Danas smo se prisjetili stradanja na današnji dan 1992. godine. Ostali smo u okruženju i 3.maja 1992. godine u pomoć su nam došli saborci sa Vučijaka i Trebave. Da njih nije bilo mi ne bismo preživjeli. Bili smo neiskusni i nismo vjerovaali da se moramo boriti protiv komšija. Zbog pandemije smo se okupili u malom broju ali se nadam da će nas narednih godina biti više“, rekao je Bogdan Šarčević, predsjednik Skupštine Udruženja veterana.

„U ova teška vremena izazvana virusom korona ne smijemo zaboraviti značajne datume kao što je ovaj. Udruženja veterana je organizovalo ovo obilježavanje. Došli smo na Spomen obilježje, ovo sveto mjesto da odamo dužnu počast svim nastradalim u proteklom ratu.  Juče je nažalost jedna naša sugrađanka  preminula od virosa korona i to nam jako teško pada. U svoje lično ime i u ime organa kojim rukovodim izjavljujem duboko saučešće porodici preminule. Želim da se to više nikome ne desi. Čestitao bih medijima Dan slobode medija i zahvalio se na dosadašnjem primjerenom načinu izvještavanja o događajima u svim situacijama“, istakao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...