Home / NOVOSTI / HRONIKA / Domu zdravlja uručeno transportno vozilo *(FOTO+VIDEO)

Domu zdravlja uručeno transportno vozilo *(FOTO+VIDEO)

Domu zdravlja u Modriči uručeni su danas, 30. aprila 2020. godine ključevi od novog transportnog vozila. Potreba za  vozilom je iskazana usljed  pojave virusa korona i transporta lica sa graničnih prelaza do karantina. Opštinski štab za vanredne situacije je nakon zahtjeva Doma zdravlja za nabavku vozila pokrenuo akciju prikupljanja sredstava. Cijena nabavljenog vozila iznosi 38.610,00 KM. Zajedničkim sredstvima modričkih privrednika, građana i opštine Modriča prikupljena su sredstva u iznosu od 38.420,00 KM a preostali iznos će namiriti Dom zdravlja.

„Uz pomoć privrednika i građana uspjeli smo kupiti vozilo. Svima se iskreno zahvaljujem, bez obzira na iznos koji je doniran,jer ovo je jedna zaista humana akcija. U trenutnoj situaciji koristi se za transport lica oboljelih od virusa korona i lica koja se prevoze sa graničnih prelaza. U narednom periodu ćemo takođe organizovati slične akcije s ciljem zaštite ljudskih života. U toku je još jedna akcija modričkih privrednika pod pokroviteljstvom „Medic +“ u kojoj je do sada prikupljeno oko 14.000 KM, a sredstva će takođe biti namijenjena Domu zdravlja za nabavku najneophodnije opreme.  Svim građanima želim da u dobrom zdravlju dočekaju predstojeće praznike i molim da poštuju propisane mjere kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih“, izjavio je načelnik Mladen Krekić.

„Vozilo će nam mnogo značiti u organizovanju posla u narednom periodu. Najveći značaj je u prevenciji od zaraze virusom korona.  Vozilo će se u ovom periodu isključivo koristiti za potrebe bloka u Domu zdravlja koji se bavi virusom korona. Nakon ovog teškog vremena vozilo će se tehnički prilagoditi klasičnom vozilu hitne pomoći. Na vozilu postoji barijera između vozača i zadnjeg dijela u kome se prevoze pacijenti, što je  neophodno,  kako se vozač ne bi zarazio od pacijenta ili pacijent od vozača“, rekao je Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo ubrzo postaviti

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...