Home / NOVOSTI / HRONIKA / 9.maj, Dan pobjede nad fašizmom *(VIDEO)

9.maj, Dan pobjede nad fašizmom *(VIDEO)

Dan pobjede nad fašizmom, 9.maj u Modriči je obilježen  polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim žrtavama fašističkog terora u Gradskom parku.

Obzirom da je u Republici Srpskoj zabrana javnih okupljanja, Dan pobjede nad fašizmom je obilježen na skroman način. U ime Opštine Modriča vijence su položili načelnik opštine Mladen Krekić i zamjenik načelnika Nikola Savić i  predstavnici Udruženja Subnor-a.

„Nikada ne smijemo zaboraviti ovaj važan datum i sva nedjela koja su učinili neljudi. Ove godine ga obilježavamo na skroman način. Nadam se da ćemo ga u narednim godinama obilježavati onako kako smo ranije i kako on to zaslužuje. Poklonili smo se žrtvama i prisjetili šta se to dešavalo za vrijeme fašizma u cijelom svijetu. Imali smo brojne žrtve i veliki broj invalida. Želja nam je da se to vrijeme više nikada ne ponovi i da nikada ne bude rata“, rekao je načelnik Krekić.

Izvor: Optštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...