Home / NOVOSTI / HRONIKA / Gastro susreti Modriča 2017 *FOTO+DVA PRILOGA)

Gastro susreti Modriča 2017 *FOTO+DVA PRILOGA)

U organizaciji Turističke organizacije opštine Modriča, 28. aprila 2017. godine održani su “Gastro susreti Modriča 2017” u Svetosavskoj ulici. Manifesticiji je prisustvao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima i brojni građani.

Ovogodišnje Gastro susrete  je otvorila direktorica Turističke organizacije Aleksandra Tošanović i rekla: “Kroz ovakve manifestacije pokušavamo da osnažimo vid manifestacionog turizma. Gastro susrete organizujemo zakvaljujući našim izlagačima koji se odazovu na naš poziv. Udruženja žena uglavnom predstavljaju tradicionalna jela, jelalj koja su nekad pravile naše bake. Prisutni su i savremeniji kulinarski specijaliteti.

„Turistička organizacija kao i Srpski kulturni centar imaju mnogo toga da predstave našem gradu. Ovo je jedna prelijepa manifestacija i ujedno jedna mala prezentacija našeg grada. Modriča ima šta pokazati. Imamo dosta gostiju i iz drugih opština. Svake godine manifestacija je upotpunjena novim asortimanima, a može se vidjeti i hrana na koju smo možda i zaboravili. Zadovoljan sam jer ove godine imamo dosta izlagača, a osnovni cilj je jedno lijepo druženje”, izjavio je načelnik Krekić.

U cilju promocije gastro vrijednosti našeg kraja i šire, svoje specijalitete predstavio je  21 izlagač sa područja opština  Brčko, Šamac, Brod, Gradačac i Modriča.

Manifestaciju su svojim nastupom uveličali mališani dječijeg obdaništa „Naša radost“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

U nastavku postavljamo i drugi prilog po istoj informaciji a kao dopunu, ondnosno kompletniji uvid u ovaj događaj.
Ovaj prilog je objavljen na sajtu Glas regije.

Održani četvrti “Gastro susreti” (FOTO)

Модрича - "Гастро сусрети" 1

MODRIČA – Na četvrtim “Gastro susretima” u Modriči održanim pod pokriviteljstvom opštine danas se predstavilo 20 izlagača iz modričke i susjednih opština u Republici Srpskoj i FBiH, izlažući na tradicionalan način pripremljenu hranu i piće.

Otvarajući “Gastro susrete”, direktor Turističke organizacije opštine Modriča Aleksandra Tošanović rekla je da je cilj manifestacije promocija turizma i ukupne turističke ponude opštine Modriča.

– U okviru manifestacije posjetiocima predstavljamo tradicionalnu hranu, slatkiše i pića karakteristična za prostor Modriče i okoline – rekla je Tošanovićeva.

Модрича - "Гастро сусрети" 2Među jelima izloženim na centralnom modričkom šetalištu bio je i lovački čorbanac koji su pripremili članovi Lovačkog udruženja “Majna”.

Turističko-privredna manifestacija održana pod pokroviteljstvom opštine, privukla je veliko interesovanje posjetilaca među kojima su najbrojnija djeca.

Модрича - Крекић - "Гастро сусрети"Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da “Gastro susreti” postaju tradicionalna privredna i turistička manifestacija grada.

– Izlagači iz Modriče, kao i gosti iz Broda, Šamca, Brčkog i Gradačca pokazali su raznovrsnost tradicionalne trpeze koja uz priprodne ljepote, može biti važan turistički proizvod ovog područja – rekao je Krekić.

On je izrazio zadovoljstvo brojem izlagača i posjetom, te napomenuo da će lokalna uprava i u buduće podržavati ovaj vid prezentacije Modriče u Republici Srpskoj, BiH i šire.

Posjetioci manifestacije mogli su da degustiraji izloženu hranu i piće, a program je upotpunjen recitacijama i pjesmom djece iz Dječijeg obdaništa “Naša radost” Modriča.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...