Home / NOVOSTI / MODRIČA / Nastavljeni božični i novogodišnji prijemi

Nastavljeni božični i novogodišnji prijemi

Prijem udruženja penzionera

Povodom predstojećih praznika, 26. decembra 2014.godine  načelnik Mladen Krekić je primio predstavnike udruženja penzionera. Pohvalio je aktivnosti Udruženja penzionera u pogledu organizovanog druženja modričkih penzionera koje ovo Udruženje organizuje, te govorio o otvaranju Centra za zdravo starenje u sklopu Udruženja u 2015.godini.  Podržao je rad Udruženja i članovima poželio srećne praznike i dobro zdravlje u narednoj godini.

 

Predsjednik Udruženja penzionera Đorđe Nijemčević se zahvalio načelniku i njegovim saradnicima na prijemu i svim vidovima podrške i pomoći koju pružaju Udruženju godinama unazad. „Opština Modriča je jedna od rijetkih opština koja nas planira  u budžetu i finansijski uveliko pomaže,  tako da mi možemo da ostvarimo svoje programske zadatke. Ti programski zadaci se odnose na posjete bolesnicima, boravak u bolnicama, isplate po osnovu troškova za dijalizu, hemoterapiju, zračenje, posmrtne posjete i drugo. Ove godine smo dali preko 650 pomoći različitih vidova. Imamo jako dobru saradnju  sa regionalnim Udruženjem penzionera Doboj i sa republičkim Udruženjem penzionera na nivou Republike Srpske. Zahvaljujući tim udruženjima Vlada RS  i Skupština RS donijele su određene zakone koji idu u prilog penzionerima. Efekat tih zakona jeste  povećanje penzija u ovako teškim uslovima. Naš budžet je oko 100.000 KM, a učeće Opštine u  budžetu je oko 40.000 KM do 50.000 KM“.

 

Prijem privrednika, predstavnika javnih ustanova  i preduzeća, nevladinih organizacija i novinara

Istog dana  načelnik Krekić   je organizovao svečani prijem za privrednike, predstavnike javnih ustanova  i preduzeća, nevladinih organizacija i novinara.  U zgradi Opštine Modriča prijemu je prisustvovao veliki broj gostiju koji su  kroz druženje i razgovor u svečanoj atmosferi sumirali  rezultate ostvarene u ovoj godini i iznosili planove za narednu godinu.

Načelnik je u svom obraćanju upoznao prisutne sa radom i rezultatima lokalne uprave u ovoj godini i planovima za sledeću. Govorio je o šteti i posljedicama koje su u majskim poplavama pretrpjeli građani Modriče, kao i pojedini privredni subjekti i poljoprivrednici.

„Ova godina je protekla u velikim nezgodama koje su zadesile naš grad i susjedne opštine, a govorim o poplavama. Nisam mogao da i na ovom svečanom prijemu koji smo organizovali ne pomenem sve ono što nas je zadesilo a ujedno i da se zahvalim ljudima koji su nam pomogli. Trebalo je izdržati, a Modriča je izdržala. Privrednici, građani, svi  su  pomagali onima koji su usled poplava bili oštećeni. Važno je istaći da u ovoj godini imamo 52 više radnika zaposlena u Modriči. Nisam ja zadovoljan tim, volio bih da je mnogo više ali je bitno da nije došlo do smanjenja. Opštinski budžet i ove godine će biti u suficitu što mi je naravno drago kao načelniku opštine, ali to je jedna od zasluga i ovih ljudi ovdje. Čestitam svima od srca nastupajuće praznike“, rekao je načelnik Krekić.

“Zahvaljujem se načelniku opštine na ovako lijepom prijemu. Firma „Igmin MM“ i ja ispred nje kao direktor prisustvujemo već godinama ovom prijemu.  Jako mi je drago što imamo ovako pozitivnu atmosferu. „Igmin MM“ ove godine ima velika ulaganja na opštini Modriča, radi objekte vrijedne oko desetak miliona maraka i nadam se da će u 2015. godini to sve završiti. Ova godina je bila izuzetno teška ali mi smo se u našoj firmi  dobro organizovali i godinu završili čak bolje nego prošlu. Prijatno je bilo, pohvala je bilo, bilo je nedaća, problema ali godina je završena uspješno. Firma se bavi prometom nafte i naftnih derivata kao osnovna zanimanja a u zadnju godinu dvije radimo građevinske objekte i trenutno ima 17 zaposlenih radnika.“ rekao je Milan Lugonja, direktor firme „Igmin MM“.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...