Home / NOVOSTI / HRONIKA / NAŠI ZEMLJACI IZ ŠVAJCARSKE POMAŽU SVOJE SUGRAĐANE *(FOTO)

NAŠI ZEMLJACI IZ ŠVAJCARSKE POMAŽU SVOJE SUGRAĐANE *(FOTO)

Kao što je poznato Humanitarnu organizaciju ,,Srcem za Modriču“ osnovali su baš Modričani rasuti po svijetu.Naši sugrađani su individualnim članarinama pomagali i pomažu rad Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ a tako pomažu svoje zemljake koji su ostali da žive u Modriči i selima Opštine Modriča.
Prije mjesc dana pisali smo o ujedinjenju fejzbuk grupe,,Poklanjam Modriča“ i Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“,a sve sa ciljem da svo stanovništvo naše opštine koje spada u red socijalno ugroženih porodica pored neophodne hrane dobije određenu količinu odjeće i obuće. Prvobitno taj posao obavljali su naši članovi jer su mnogi sugrađani iz Modriče izgubivši povjerenje u neke druge organizacije odlučili da našoj organizaciji daju na raspolaganje gardarobu koju oni ne koriste više a neko bi odgovarala. Kako se pojavila grupa Poklanjam Modriča koju baš čine sugrađani naše opštine, onda je ova grupa preuzela posao oko gardarobe, s tim da gardarobu po pravilima grupe mogu dobiti i osobe koje nisu u stanju socijalne potrebe ali svakako prioritet su socijalno ugroženo stanovništvo, pa tako uz svaku našu posjetu prati i paket odjeće kako za djecu tako za odrasle.
Vidjevši ove aktivnosti naše organizacije, našem predsjedniku Draganu Sjeničiću počinju se javljati porodice iz Švajcarske koje bi poklonile svoju odjeću za narod sa prostora Opštine Modriča. Nakon prve ispruke, veoma brzo se našim članovima u Modriči javlja i član naše organizacije Aleksandar Marić sa željom da Kulturno umjetničko društvo ,,Sloga“ iz Ciriha donira našoj organizaciji određenu količinu odjeće koja im trenutno nije potrebna. Ubrzo nakon ostvarenih dogovora u Modriču iz Ciriha stiže 30 komleta trenerki i 30 majica koje su u kompletu sa trenerkama. Poštovajući želju uprave KUD,,Sloga“ Cirih, jedan dio trenerki je podijeljen našoj omladini koja volonterski sve poslove do sada odradi pa da na taj način da se nagrade te dječake i djevojčice koji rame uz rame i po kiši i po suncu zajedno sa našim starijim članovima stigne u sve krajeve naše opštine, dok ostatak trenerki biti će podijeljen socijalno ugroženom stanovništvu.

U ime KUD ,,Sloga“ Cirih za naš sajt izjavu dao je član uprave KUD-a i naš član Aleksandar Marić:
–  “Nakon što smo uočili da nam određena količina trenerki i majica stoji u magacinu i ne upotrebljavamo ih jer su mnogi ti članovi prerasli te veličine odjeće ili su napustili KUD,naša uprava je odlučila da te trenerke i majice koje su faktički nove da daruje nekoj organizaciji i da se dalje proslijede.Kako sam i sam vidjeo nove aktivnosti  Humanitarne organizacije,,Srcem za Modriču“ predložio sam upravi KUD-a da stupimo u kontakt sa predsjednikom Draganom Sjeničićem i da vidimo način realizacije ove akcije.Veoma smo se brzo usaglasili da dio opreme podijelimo omladini humanitarne organizacije jer ti mladi ljudi mogu slobodno reći čine čuda gdje sve stignu da i pomognu svakoga kome je pomoć potrebna,dok će dio tih trenerki i majica podijeliti socijalno ugroženom stanovništvu“ – zaključio je Marić.

Dok smo pripremali ovaj prilog našoj organizaciji javio se gospodin Đorđe Marijanović i njegova supruga gospođa Vesna Marijanović koji su sami sa svoim prijateljima skupili ogromnu količinu odjeće i obuće i iz Ciriha uputili za Modriču. Ta odjeća i obuća su preuzeti i naši članovi s razvrstali odjeću i biti će isporučena do porodica kojima je neophodna, dok će jedan dio te odjeće ići na stranicu Poklanjam Modriča gdje će biti poklonjena.

U ime naše organizacije ovim ljudima se zahvalio predsjednik Dragan Sjeničić:
–  “Htjeo bih se zahvaliti i Aleksandru Mariću i porodici Marijanović koji su u dvije odvojene akcije u našu organizaciju doprijemili ogromnu količinu odjeće i obuće a sa ciljem da se pored pomoći u hrani i higijenskim namirnicama primaoci naših paketa dobiju i određenu količinu odjeće i obuće.Moram se zahvaliti i upravi KUD,,Sloga“ iz Ciriha jer je sa 15 veoma kvalitetnih komleta trenerki i majica opremila naše članove a prvenstveno omladince.Na žalost nisu svi omladinci bili u mogućnosti dobiti opremu zbog razlike u veličinama ali i kako sami rekoše ono što ne mogu obući oni neka dobiju oni kojima je svako neophodno i još jednom pokazaše na dijelu svoju plemenitost u koju nikada nismo ni sumljali. Ostatak trenerki i majica već je početo sa dijeljenjem, s tim da se ciljano dijele u porodice sa više djece. Pored ove akcije isto tako ću se lično a i u ime svih mojih saradnika zahvaliti porodici Marijanović jer su obezbijedili jedan veliki kombi odjeće i obuće koja će biti podijeljena širom naše opštine, što putem grupe Poklanjam-Modriča, što putem akcija naše organizacije. Veoma veliku zahvalnost svi dugujemo Miroslavu Martiću koji je svu robu kako od KUD-a što od porodice Marijanović besplatno prevezao u dvije ture iz Ciriha do Modriče i kako nam sam reče kada je ,,Srcem za Modriču“ upitanju uvijek stoji na raspolaganju. Miroslav se inače bavi  prevozom stvari i robe i može se kontaktirati na fejzbuk stranici Prevoz raznih roba https://www.facebook.com/prevoz.stvari.5 .Moram Ovde pohvaliti i naše vrijedne članove jer svu tu robu koja stiže u našu kancalariju slažu u magacin koji smo opremili zahvaljujući firmi EL-EL namještaj iz Modriče  i gospodinu Bogdanu Božiću koji su potpuno besplatno izradili police za magacin a gospodin Božić ih bez ikakve naknade sa svojim prijateljem smontirao. Ovo je svako veoma vrijedna donacija našoj organizaciji jer sada su stvoreni uslovi za normalan rad naše organizacije“. – zaključio je gospodin Sjeničić.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...