Home / NOVOSTI / HRONIKA / PERSPEKTIVA ZAGARANTOVANA: Modrički juniori novi odbojkaški vladari Srpske

PERSPEKTIVA ZAGARANTOVANA: Modrički juniori novi odbojkaški vladari Srpske

MODRIČA – Odbojkaši Modriče u juniorskoj konkurenciji ponovili su prošlogodišnji uspeh, ponovo su prvaci Republike Srpske. U maju će igrati završnicu takmičenja za šampiona BiH. Po svemu sudeći, modrička odbojka ima svetlu perspektivu.

Ražljevo kod Brčkog se nedavno posrećilo juniorima Modriče. Bolje reći, oni su potvrdili klasu, pa su ponovili prošlogodišnji uspeh i postali stari – novi šampioni Srpske. Tome je doprineo i Ilija Borojević, tehničar u timu pobednika.

„Tempo Ražljevo, Ljubinje Bankom i Pelagićevo su bili nam protivnici u završnici juniorskog prvenstva Republike Srpske. Dakle, konkurencija je bila snažna, ali smo uspeli zauzeti prvo mesto. Hercegovci su nam uspeli uzeti jedan set, ali nismo se dali. Uspeli smo i srećni smo“, kaže Borojević.

Dejan Popović, primač u šampionskom timu, kaže da je ovaj uspeh kruna minulog rada i podstrek za nova ostvarenja u narednom periodu.

„Ovaj uspeh ne bi bio moguć bez napornog rada i treninga sa trenerom Lazom Cvijićem. U završnici smo pokazali najviše, te smo zasluženo zauzeli prvo mesto. Dakle, kao favoriti se pripremamo za završnicu prvenstva BiH u maju mesecu. Sve osim titule bio bi neuspeh za nas“, smelo će Popović.

Predsednik kluba Jovan Mišić naglašava da uspesi mlađih selekcija ulivaju nadu da za odbojkaški sport na ovim prostorima dolaze još bolji dani.

„Poslednji uspeh je samo još jedan dokaz da nema krize u modričkoj odbojci i da ovaj sport u Modriči ima obećavajuću budućnost. Naši juniori su odbranili titulu prvaka Republike Srpske i ovom prilikom čestitam im od sveg srca. To je veliki uspeh i učinićemo sve da budemo i prvaci BiH. Verujem u uspeh pionira, kadeta i juniora. Što se tiče seniora, muškarci su zauzeli peto, a dame šesto mesto. Kada angažujemo po dva pojačanja, biće to sve kao pesma. Ne možemo biti nezadovoljni, ali bez našeg generalnog sponzora, Opštine Modriča, sve bi bilo daleko teže. Pojave se i donatori koji pomognu u nekoj manjoj meri, ali Opština Modriča izdvaja značajna sredstva za modričku odbojku“, rekao je Jovan Mišić, predsednik OK“Modriča“.

Modriča je do sada bila grad odbojke. Sudeći prema ostvarenom u poslednjim godinama to će i ostati.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...