Home / DAN OPŠTINE 2015 / NAJMLAĐI SVOME GRADU I PRAZNIKU

NAJMLAĐI SVOME GRADU I PRAZNIKU

Najmlađi stanovnici grada, djeca Javne predškolske ustanove „Naša radost“ kao I predhodnih godina  pjesmom i igrom  čestitali su svome gradu Dan opštine. Ove godine prvi put organizovana je i Konferencija beba. Trg dr Milana Jelića, danas, 26. juna 2015. godine  je vrvio od mališana svih starosnih dobi.

Mališani iz vrtića su ovom prilikom izveli prigodan program kome je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima. Nakon izvođenja programa prisutni su se mogli zasladiti tortom koja je priređena u čast Dana opštine Modriča -Vidovdana.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske zajedno sa opštinom Modriča, Turističkom organizacijom i Svetosavskom omladinom  je organizator Konferencije beba pod sloganom “Ljepša Srpska – brojnija Srpska”. Na Konferenciji beba učestvovali su mališani koji su rođeni od prošlog Vidovdana do danas. Između dva Vidovdana naš grad je brojniji za 187 beba. Za današnju Konferenciju prijavilo se 68 beba. Kao što pravila nalažu svaka Konferencija ima svoje predsjedništvo , tako da je i danas izabrano tročlano predsjedništvo, i to:

  1. Jaćimović Marija, najmlađa prisutna beba,
  2. Drobnjak Nikolina, najstarija prisutna beba i
  3. Kuzmanović  Goran i Todorović Milenko, bebe sa najviše braće i sestara.

Potom je organizovano takmičenje “Tate presvlače bebu”, na koje se prijavilo 7 očeva. Nenad Sarić je otac koji je najbrže presvukao bebu.  Svaka prijavljena beba je ovom prilikom dobila prigodan poklon, a mališanima iz vrtića je uručena korpa sa slatkišima.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča u izjavi za medije je rekao:“ Dan smo započeli u prelijepoj atmosferi.  Drago mi je što je danas učestvovalo 68 dječaka i djevojčica sa roditeljima. Imali smo i oca koji je pobijedio u brzom presvlačenju bebe. Ovaj događaj će postati tradicija. Naravno tu su bila djeca iz vrtića koji nam svake godine uveličaju praznik. Drago mi je da smo od prošlog Vidovdana do današnjeg dana imali veći broj rođenih beba u odnosu na predhodne godine. Cilj je da potstaknemo roditelje da razmišljaju o povećanju nataliteta.“

„Imam dvoje djece. Osjećam se predivno kao i svaki otac. Kuća ispunjena ljubavlju, pažnjom i svim ostalim“, rekao je  Nenad Sarić, pobjednik u presvlačenju bebe Natalije Sarić.

Na kraju manifestacije svi učesnici su se uključili u defile Svetosavskom ulicom.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...