Home / NOVOSTI / HRONIKA / NAJAVA ZA “PRVU ALFA ULIČNU TRKU MODRIČA” *(FOTO+VIDEO)

NAJAVA ZA “PRVU ALFA ULIČNU TRKU MODRIČA” *(FOTO+VIDEO)

Modričanin, Danilo Vasiljević, po profesiji nastavnik, a u slobodno vrijeme atletičar, trkač na srednje i duge staze. Učestvovao je u velikom broju domaćih i međunarodnih uličnih trka i ostvario i zapažene rezultate. Ali, rezultati nisu njegova preokupacija nego bavljenje sportom i promovisanje atletike i trčanja kao zdravog načina života. Stoga nije čudo da je već u Modriči i okolini animirao veći broj mladih koji se sada bave ovim sportom, ondnosno “kraljicom sporta” kako nazivaju atletiku.

DANILO VASILJEVIĆ, učesnik mnogih domaćih i međunarodnih trka

O Danilu smo pisali ovdje u članku pod nazivom “MODRIČA TRČI ZA SRPSKU *(FOTO). (link).

Tada, 09.01.2018. , Danilo i desetak drugova trčalo je čak 26 kilometara ulicama Modriče a trka je bila posvečena obilježavanju Dana Republike Srpske.
Danilo je otišao i dalje pa je nedavno sa saradnicima registrovao udruženje tj. klub pod nazivom “ARK” Modriča, što znači atletski rekreacioni klub.

Ovih dana Danilo je uspio da realizuje svoju veliku želju, a to je međunarodna ulična trka u Modriči.
Trka će se održati 30.06.2018. a evo šta je Danilo izjavio za portal modričainfo:
–  “ALFA ulična trka Modriča je atletska trka na 10 km. Trči se dva kruga užim gradskim jezgrom. Trka se održava u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča. Cilj mi je ovim događajem izvršiti sto bolju promociju Modriče i svih njenih potencijala. Tvornica obuće “ALFA” doo Modriča je generalni sponzor trke i po njima se trka zove. Što se tiče trke, ne znam koliko je ozbiljno davati prognoze unaprijed, ali moja neka objektivna vizija je da bi trebalo biti oko 300 učesnika, od toga većina gostiju. Već sad imam neke najave da će biti učesnika iz 5-6 zemalja, a ja se nadam desetak. Promoterka trke je trostruka olimpijka BH , Lucija Kimani, koja će trčati trku u Modriči. Neka od već dogovorenih imena koji će doći u Modriču ćemo objaviti naknadno, bit će tu prijatnih iznenađenja. U planu su još neka ozbiljna imena iz svijeta atletike. Što se tiče kotizacija one su standard na ovim događajima i zahvaljujući sponzorima smo u prilici da onda imamo niže kotizacije od sličnih trka. Želim napomenuti da svaki učesnik dobija visoko kvalitetnu funkcionalnu dry skin majicu za trčanje, finišersku medalju, okrepu ((hrana i piće), i još sponzorskih poklona. Ja sam jako mnogo stvari dogovorio sa ljudima iz okruženja, ali mi je želja da animiram Modriču. Na kraju, moram reči da sam od generalnog sponzora, gospodina Ilije Jevtića, vlasnika tvornice “Alfa” dobio veliku podršku i razumjevanje, te je prilika da mu se ovim putem iskreno zahvalim.” – zaključio je Danilo.

Pitali smo i gospodima Iliju Jevtića za kratki komentar, kako je došlo do ove saradnje i generalnog sponzorstva prve Alfa ulične trke u Modriči:
–  “Mladi sportista koji učestvuje na više trka, gospodin Vasiljević obratio se meni da li bi ja bio zainteresovan da se jedna takva manifestacija održi u našoj Modriči. Sve sportiste tako i njega sam prihvatio i mislim da će on sa tim privući dosta mladih koji će se baviti atletikom jer atletika je jedan odličan način za održavanje zdravlja, ona je dio zdravlja života.” – kratko je izjavio Ilija Jevtić.

O samoj trci možete više čuti i iz video priloga :

Pripreme za trku su urađene i izdata je objava, kao i poziv za prijavljivanje, a to prenosimo u nastavku, u cjelosti.

Raspis za: 1. ALFA ulična trka Modriča
Link za registraciju: https://gbt-running.com/event/42
Opšte informacije:
Sportski događaj „1. ALFA ulična trka Modriča“ je atletska trka u dužini od 10km. Organizator trke je UG „Atletsko rekreativni klub“ Modriča u saradnji sa generalnim sponzorom D.O.O. „ALFA“ Modriča i Opštinom Modriča. Trka se održava u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča.
Dužina trke je 10km, koja se trči u dva kruga po 5km ulicama Modriče. Start/cilj trke je na Trgu dr Milana Jelića. Trka je večernjeg karaktera i trčaće se ulicama Modriče. Pravo učešća imaju svi aktivni i rekreativni sportisti i građani koji pravovremeno izvrše prijavu za učešće na trci.
Mjesto, datum i vrijeme trke:
Mjesto održavanja trke su ulice užeg gradskog jezgra Modriče sa startom i ciljem na Trgu dr Milana Jelića
Termin održavanja: 30.06.2018. godine (subota)
Start : 20:00 časova
Start dječijih trka: 18:30 časova
Trasa trke:
Trka se trči ulicama Modriče u dva kruga po 5km. Trasa je ravna, bez oštrih zavoja i polukružnih okretanja. Staza je u potpunosti osvijetljena, atraktivna, trči se u potpunosti kroz naselje dijelove grada.
Trasa: START – Trg dr Milan Jelić (desno*smijer kretanja*) – Gavrila Principa – Berlinska (Sportska hala – desno) – Stanoja Glavaša (lijevo) – Hajduk Veljka (desno) – Kosovska (desno) – Vidovdanska – Cara Lazara (Palas – desno) – Riste Mikičića (desno) – Vojvode Putnika (autobuska stanica) – Dositeja Obradovića (market Fortuna – lijevo) – Svetosavska – do ukrštanja sa ulicom Gavrila Principa (dupla ulica), zatim lijevo. Istom rutom još jedan krug, a na ponovnom ukrštanju Svetosavske i Gavrila Principa, produžava se pravo ka CILjU koji se nalazi na mjestu starta na Trgu dr Milana Jelića.
Prikaz staze putem Google maps: https://goo.gl/oVkA5u
Mjerenje vremena i rezultati:
Mjerenje vremena je elektronsko, a startni broj se isključivo stavlja na prsa takmičara i mora biti vidljiv tokom cijele trke. Vremenski limit trke iznosi 90 minuta.
Neslužbeni rezultati trke biće objavljeni neposredno po završetku trke na cilju, kao i na stranici vršioca mjerenja. Pravo na žalbu traje dva sata po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.
Napomene:
§ Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost, bez mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora.
§ Takmičar prijavom potvrđuje svoju zdravstvenu sposobnost za takmičenje.
§ Takmičari daju saglasnost da organizator može koristititi video i fotogafski materijal snimljen za vrijeme takmičenja u promotivne svrhe.
§ Takmičari su dužni strogo se pridržavati službenih oznaka na stazi koje usmjeravaju takmičare, a čine ih smjerokazi, zastavice i plastične trake, kao i pratiti uputstva volontera na stazi, zaduženih za pokazivanje smijera. Zbog pravila trke, lične sigurnosti i sigurnosti ostalih takmičara, strogo je zabranjeno korištenje prečica i staza koje nisu označene.
§ Svako odstupanje od službeno označene staze za sobom povlači diskvalifikaciju takmičara što će se konrolisati na određenim tačkama duž staze.
Medicinska zaštita:
Organizator će tokom trke osigurati medicinsku zaštitu, odnosno vozilo hitne pomoći sa medicinskim osobljem.
Okrepne stanice i prehrana:
Na stazi se nalaze dvije okrepne stanice, što u dva kruga čini četiri okrepne stanice. Okrepne stanice se nalaze na drugom/sedmom i četvrtom/devetom kilometru. Okrepna stanica na drugom/sedmom kilometru sadrži vodu, dok okrepna stanica na četvrtom/devetom kilometru pored vode sadrži voće i izotonične napitke. Svi trkači sa vidljivo istaknutim i važećim startnim brojevima imaju pristup okrepnim stanicama.
U ciljnom prostoru učesnike očekuje okrepa u vidu vode, sokova, piva, sendviča, voća.
Pobjednici:
§ Ukupni poredak: 1,2. 3. mjesto u obje konkurencije
§ Najbrži Modričanin i Modričanka
§ Pobjednici starosnih kategodija: do 30 godina, 30-40, 40-50, 50+ u obje konkurencije.
§ Dječije trke kategorije: 2013. i mlađi, predškolci (2012.), prvi razred, drugi razred, treći razred.
Startnina:
Cijena startnine je 20 KM/11 evra za uplate do 31.05.
Cijena startnine od 01.06. do 23.6. je 25 KM/13 evra
Nakon 23.6. do početka trke učesnici plaćaju startninu u iznosu od 25KM/13 evra, ali organizator ne garantuje da će dobiti puni startni paket i finišersku medalju.
Svima koji uplate startninu do 16.6. na startnom broju će biti ispisano ime.
Učešće na dječijim trkama je besplatno.
Plaćanje startnine:
Za uplate iz BiH :
Žiro račun: 5620118145342156 , NLB Banka a.d. Banja Luka
Primalac: UG „Atletsko rekreativni klub“ Modriča
Svrha uplate: Kotizacija za uličnu trku
Prilikom uplate obavezno navesti ime i prezime
Startni paket:
§ Startni broj sa imenom (za uplate do 16.06.)
§ Mjerenje vremena u realnom vremenu
§ Obrok i osvježenje nakon trke
§ Okrepa tokom utrke
§ Dry skin majicu sa logom trke i logom generalnog sponzora
§ Dizajnirana finišerska medalja
§ Diploma (diplomu u elektronskoj formi trkači mogu skinuti iz tabele sa rezultatima)
§ Pokloni sponozora
Preuzimanje startnih paketa i registracija:
Informacije o trci na: e-mail: [email protected] ili Facebook: www.fb.com/ulicnatrkamodrica www.fb.com/arkmodrica
O tačnoj lokaciji info centra i termina za preuzimanje startnih brojeva i paketa organizator će blagovremeno obavijestiti učesnike putem objava na web stranici , društvenim mrežama i e-mail-a.
Na dan trke startni paketi se preuzimaju na registracijskom pultu organizatora na startnom mjestu.
Krajnji datum za online prijave: 23.06.2018. (subota)
Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu trke. Stoga vas pozivamo da se prijavite online, do predviđenog roka.
UG „ARK“ Modriča

 

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...