Home / NOVOSTI / BiH / MODRIČA TRČI ZA SRPSKU *(FOTO)

MODRIČA TRČI ZA SRPSKU *(FOTO)

Naš sugrađanin, Danilo Vasiljević, tridestogodišnji učitelj koji se oko dvije i po godine aktivno bavi trčanjem bio je inicijator današnje “Trke za Republiku Srpsku” a čija je dužina bila čak 26 kilometara ! Kako kaže, sve je malo ispalo na brzinu, ali eto, uspio je da privuče još desetoro trkača kreativaca i da ostvari svoj naum u čast i povodom Dana Republike Srpske.
U današnjoj trci učestvovali su: Danilo Vasiljević, Marko Kojić, Rado Perić, Marko Popović, Aleksandar Spasojević, dok su se Vlado Đuričić, Novica Đurić, Rade Tripunović, Slaviša Krivošija i Darko Gavrić podržali trku tako što su istrčali između 10 i 15 km.

DANILO VASILJEVIĆ

Ovim povodom Danilo Vasiljević je za portal modričainfo izjavio:
–  “Ideja za trening trčanje pod motom Modriča trči za Srpsku je nastala sasvim spontano , u razgovoru organizatorom trke koja će se u nedjelju održati u Banjoj Luci u čast Srpske. Cilj ove akcije je bilo podizanje svijesti o važnosti kretanja i vježbanja, kao i obilježavanja Dana Republike Srpske. Nadam se da će ova aktivnost postati tradicionalna i da ćemo u narednim godinama imati više učesnika. Velika zahvalnost za sugrađanje koji su nas bodrili tokom trčanja. Posebna zahvalnost za sve momke koji su uzeli učešće i istrčali cijelu dionicu, iako je većina došla sa željom da trče jedan manji dio, kod njih je preovladala želja da istrče cijelu dionicu i na taj način odaju počast Danu Republike Srpske. Modriča treba da bude ponosna na ove uzorne momke!
Nadam se da će se u narednom periodu više sugrađana početi da se bavi sportom. Meni je ovaj trening poslužio kao početak priprema za 31. Beogradski maraton, koji će se održati krajem aprila.# – zaključio je Vasiljević.

Nadamo se da će ova Danilova ideja prerasti u tradicionalnu manifestaciju, i to baš sa tim nazivom ” Modriča trči za Srpsku” a da će već sledeće godine imati više učesnika, biti primjereno organizacijski podržana a i medijski adekvatno popračena.
A na kraju, Danilu kao svim učesnicima današnje trke idu sve pohvale za inicijativu, istrajnost i odvažnost.
Bravo momci !

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Relive ‘Модрича трчи за Српску: 26км за 26 година (P#51)’

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...