Home / NOVOSTI / HRONIKA / Nabavljen interaktivni sto za potrebe Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Nabavljen interaktivni sto za potrebe Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa nastoji da svakodnevno poboljšava nivo usluga i profesionalni rad sa korisnicima.

Kako bi dodatno unaprijedili način rada iskazali su potrebu za nabavkom digitalnog interaktivnog stola koji služi za brojne vježbe koje se tiču vizuelnog i auditivnog opažanja, poboljšanja pažnje, orjentaciju tijela u prostoru, te koordinaciju gornjih ekstremiteta i glave.

Važnost nabavke uređaja prepoznala je naša sugrađanka Ivana Simić, koja živi u Njemačkoj, te se ponovo angažovala da pomogne svome gradu. U saradnji sa Fondacijom „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“  obezbijedila  je 1000 eura od RTL televizije za nabavku digitalnog interaktivnog stola. Akciji su se priključili Sandra Kojić, Edin Kuburić i Vedran Blagojević, te putem društvenih mreža informisali i  animirali javnost  o provođenju akcije. Zahvaljujući dobrom odzivu ubrzo je prikupljeno dodatnih 3.878,00 KM, što je bilo dovoljno da se sto nabavi i počne koristiti.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča Bojana Kurešević posjetila je danas, 26. aprila Dnevni centar, te se u druženju sa zaposlenima i korisnicima uvjerila da je usluga Centra na zaista visokom nivou, te da će nabavka novog uređaja značajno pomoći u još boljem funkcionisanju.

„Opština Modriča pokušava na sve načine pomoći rad Dnevnog centra. Zaposleni su prepoznali važnost nabavke uređaja i uz pomoć donacije koja obezbijeđena uz pomoć Ivane Simić, te Sandre Kojić, Edina Kuburića  i Vedrana Blagojevića akcija je uspješno realizovana. Zahvaljujem se svima na učešću, jer zajednički možemo postići mnogo, a sve u cilju da našoj djeci omogućimo što bolje uslove za boravak u Centru“, izjavila je Bojana Kurešević.

„Sredstva smo kao i svake godine prikupljali pred novogodišnje praznike za nabavku paketića socijalno ugroženim porodicama. Obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju izazvanu virudom korona odlučili smo da ne obilazimo pomenute porodice. Sredstva smo preusmjerili za potrebe Dnevnog centra, jer dosta djece kojima su trebali biti uručeni paketići  su upravo korisnici Centra. Imali smo zaista veliki odziv i peresrećni smo što smo doprinijeti da se nabavi aparat koji će unaprijediti rad Centra. I dalje ćemo se uključivati u slične akcije.“, istakla je Sandra Kojić, Humanitarna organizacija „Poklanjam“ Modriča.

„Učestvovati u ovakvim akcijama je zaista zadovoljstvo. Vidi se zaista veliki napredak i sreća na licima korisnika Centra, a to i jeste bio glavni motiv kada smo krenuli u prikupljanje sredstava. Zahvalio bih se svima koji su se odazvali akciji“, rekao je Vedran Blagojević.

Voditeljica Centra Jelena Antić istakla je da će aparat imati višestruke koristi kada je u pitanju rad sa djecom ometenom u razvoju.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš snimak uživo emitovan na FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...