Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modričanke uhapšene zbog prodavanja lažnih PCR testova

Modričanke uhapšene zbog prodavanja lažnih PCR testova

MODRIČA – D.M.Đ i S.D. iz Modriče uhapšene su, u akciji “Retest” Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Doboj, zbog sumnje da su falsifikovale PCR testove na virus korona.

One se sumnjiče da su od neutvrđenog dana ove godine do 8. decembra od građana zahtijevale i primale određeni iznos novca kako bi im im napravile falsifikovani, odnosno lažni PCR test na virus korona.

Prema sumnjama, one su to radile u namjeri da sebi omoguće pritivpravnu imovinsku korist, a drugim osobama omoguće nesmetano putovanje i rad u inostranstvo, u većini slučajeva.

“Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Modriči juče su na području Modriče izvršeni pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem Krivičnih djela”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Uhapšene će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HVALA SRBIJI ŠTO NAM JE POMOGLA: Medicinski radnici iz Modriče vakcinisani u Sremskoj Mitrovici

U PROTEKLA dva dana u dve grupe 55 medicinskih radnika modričkog Doma zdravlja vakcinu protiv korona virusa dobilo je u Sremskoj Mitrovici. Po protokolu za 21 dan ponovo će putovati ...