Home / NOVOSTI / HRONIKA / Jedinstven slučaj u Modriči i RS: Kompletan Opštinski odbor DNS Modriča napušta matičnu stranku

Jedinstven slučaj u Modriči i RS: Kompletan Opštinski odbor DNS Modriča napušta matičnu stranku

MODRIČA, 09.12.2020.  –   Danas se u Modriči bez velike buke i medijske pažnje desio vrlo značajan. a moguće i jedinstven politički događaj, ne samo za Modriču već i za cijelu Republiku Srpsku. Naime, danas je Opštinski odbor DNS Modriča jednoglasno donio odluku da istupi iz ove stranke i da podrži stranku koju će formirati Darko Banjac, bivši generalni sekretar DNS-a.
Do sada se nije desilo da kompletan opštinski odbor neke stranke napušta matičnu stranku i ulazi u proces formiranja nove političke strukture, odnosno stranke..
Da podsjetimo da je modrički DNS na prethodnim izborima dobio 2.142 glasa, te osvojo pet mandata u Skupštini opštine Modriča i i na taj način će imati značajnu ulogu u kreiranju buduće političke atmosfere i u donošenju značajnih odluka za građane Opštine Modriča.
Ovim povodom gospodin Siniša Nikić, dosadašnji predsjednik OO DNS-a Modriča je za portal Modričainfo dao izjavu, koju prenosimo u cjelosti.

Siniša Nikić

Dragi sugrađani i prijatelji,

Glas razuma u politici uvijek je nadjačao ma koliko bio snažan odjek bilo čije sujete. Bez obzira koliko ta sujeta bila isključiva, tako da ja i sada očekujem da će razum svih onih do danas okupljenih oko DNS-a vratiti se svojim izvornim principima i nastaviti svoje konstruktivno djelovanje za dobro Republike Srpske i svakog čovjeka koji živi u njoj ponaosob.
Uostalom, ti izvorni principi počeli su od prvog dana kada je naša stranka bila jedinstvena, a ne kada se počela dijeliti i rađati samozvane lidere čija će riječ biti neprikosnovena. Ja sam po svom mentalno – karakternom sklopu sebe u politici i zamislio da je moj zadatak da igram političku igru koja nema prizvuk osvete i bahatosti, već jedinstva i zajedništva, ma o kojem pojedincu da je riječ.
Zbog toga sam, kao pojedinac koji je dobio na minulim izborima u Modriči najviše glasova za odbornika, a bilo nas je 280, kontaktirao gotovo poimenice sve naše članove da čujem i njihova razmišljanja i ona su bila gotovo istovjetna. Učinio sam to, jer je za politiku koju sam zagovarao stiglo povjerenje čak 2.142 naša sugrađana. Mene i ne čudi da se mahom, ne samo u Modriči, već u cijeloj Republici Srpskoj najveći dio DNS-a izjašnjava za proklamovanu politiku.
Meni je žao što ćemo svoju dosljednost morati da dokazujemo i na takav način da stupimo u zajedništvo u novu stranku , ali samo novog imena i prezimena, a istoga političkog stava i opredjeljenja.
Zapravo, da bi ostali dosljedni sami sebi mi smo na to i prisiljeni kako bi ozbiljnošću i odgovornošću uzvratili sugrađanima na ukazano povjerenje. Dajemo podršku Darku Banjcu, Diki Cvijetinoviću, Đorđu Popoviću, Dragomiru Jovičiću, i svim kolegama širom Republike Srpske, a mi nastavljamo svoj put izgradnje one političke orijentacije kojoj je na prvom mjestu Modriča i svaki čovjek ponaosob u njoj.
Što se tiče mene i mojih saradnika u Modriči, razgovaraćemo sa drugim partijama, sa svojih pet odborničkih mandata zaslužujemo da budemo dio lokalne vlasti. U protivnom, djelovaćemo kao konstruktivna opozicija. Tako ćemo dokazati da nećemo po svaku cijenu da trčimo u vlast, ako se u njoj nađemo djelovaćemo ozbiljno, principijelno, savjesno i sve za dobro Modriče koja mora biti ispred svakog i interesa svih.
Bar se po tome razlikujemo od mnogih, što sugrađani prepoznaše na nedavnim izborima.
Zahvalni smo im na tome i nećemo ih razočarati!
Vaš Siniša Nikić

Obrada: Zlatko Huravik / Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...