Home / NOVOSTI / BiH / Modričanka Valerija Blagojević izabrana u Upravni Odbor ASUBIH

Modričanka Valerija Blagojević izabrana u Upravni Odbor ASUBIH

Vlerija Blagojevic-ASUBIHSARAJEVO/MODRIČA   U periodu od 04.-07.09.2015. godine,  u Hotelu „Hollywood“ Sarajevo, održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH). Istoj su prisustvovali predstavnici lokalnih timova ASuBiH-a iz 54 lokalne zajednice širom BiH, kao i predstavnici srednjoškolskih organizacija iz regiona i Evrope.
Izabrano je 10 novih članova Upravnog Odbora organizacije među kojima je i Modrićanka Valerija Blagojević.
O ovom skupu oni su izdali saopštenje za javnost koje ovdje prenosimo u cjelosti.

VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini
Srednjoškolci iz 54 lokalne zajednice boravili u Sarajevu

U periodu od 04.-07.09.2015. godine, u Hotelu „Hollywood“ u Sarajevu, održana je VIII Generalna skupština Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Kao takva, predstavlja najveći događaj za srednjoškolce naše zemlje koji ova organizacija provodi od početka svoga djelovanja.
Ovogodišnja Generalna skupština okupila je 100 srednjoškolaca iz 54 različite lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i predstavnike partnerskih organizacija iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.
Formalni dio skupštine obilježen je biranjem novog predsjednika, kao i devet članova Upravnog odbora.
ASUBIH (2)
Na čelu organizacije nalazi se Amar Kundalić (Zenica), dok novi sastav Upravnog odbora čine:  Zlatko Bedžetović (Tuzla), Valerija Blagojević (Modriča), Nedim Alibegović (Sarajevo), Lejla Mujanović (Srebrenik), Lejla Hadžić (Cazin), Ivana Filipović (Prozor-Rama), Elda Lolić (Živinice), Faruk Gutić (Banovići) te Merisa Ćemo (Sarajevo).

Tokom četverodnevnog događaja, učesnici i gosti imali su priliku prisustvovati raznim radionicama i predavanjima, koje su prvenstveno bazirane na planiranju rada Asocijacije srednjoškolaca u BiH u narednom periodu, ali i analizu rada u prethodnih godinu dana. S obzirom da je većina učesnika prvi put boravila u Sarajevu, omogućen je zajednički izlet u vidu istraživačke igrice gdje su imali priliku, rješavajući zagonetke, posjetiti kulturno-historijske znamenitosti grada.
ASU BIH-LOGO
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH)
je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.
Realizaciju događaja finansijski je omogućila fondacija SHL BiH, dok su sponzori Eko život, Vitinka, Podravka BiH, Avaks d.o.o., Ledo, Centrotrans-Eurolines, Turistička agencija „Golden Tours“, Misija d.o.o., Trans Turist Tuzla, PAK Centar d.o.o., Chipsy, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i Hotel „Hollywood“, domaćin manifestacije.

***

Na kraju, Valeriji Blagojević čestitamo na izboru i želimo uspjeha u radu, a takođe i svim ovim mladim ljudima okupljenih u ASUBIH.

Izvor / tekst i slike: Saopštenje za javnost ASUBIH
Obrada: modričainfo / H. Zlatko

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...