Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Počeo Vidovdanski turnir u uličnoj košarci *(FOTO)

MODRIČA: Počeo Vidovdanski turnir u uličnoj košarci *(FOTO)

MODRIČA – U Modriči je večeras počeo 20. Vidovdanski turnir u uličnoj košarci koji povodom Dana opštine organizuje košarkaški klub iz ovog grada.

Trener Košarkaškog kluba “Modriča” Draško Bauk rekao je da su se do početka turnira prijavile 34 ekipe iz Prnjavora, Laktaša, Banjaluke, Teslića, Doboja, Šamca, Odžaka i grada domaćina.

– Utakmice će biti igrane na poligonu Srpskog kulturnog centra po pravilima `FIBA tri-na-tri stritbol` u konkurenciji muškarci pioniri, kadeti, juniori i seniori – rekao je Bauk Srni.

On je precizirao da se za učešće na turniru prijavilo po 10 ekipa seniora, juniora i kadeta, te četiri ekipe pionira.

Bauk je rekao da je ovaj turnir najposjećenija sportska manifestacija koja se organizuje u okviru Vidovdanske nedjelje, pod pokroviteljstvom opštine Modriča.

On je dodao da je turnir prepoznatiljiv u regionu po broju učesnika, fer-plej nadmetanju i gostoprimstvu domaćina, te naglasio da je finale predviđeno za 27. juni kada će biti proglašeni pobjednici i uručene novčane nagrade u svim kategorijama.

Organizator manifestacije potvrdio je da će na turniru učestovati ekipa “Sport kafe” iz Stare Topole kod Gradiške, pobjednik prošlogodišnjeg stritbol takmičenja.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...