Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modričani prikupili 1.350 KM za Vidoja Ristića *(FOTO)

Modričani prikupili 1.350 KM za Vidoja Ristića *(FOTO)

MODRIČA – U Modriči je održan humanitarni koncert kulturno-umjetničkih društava na kojem je prikupljeno 1.350 KM za liječenje Vidoja Ristića iz ove opštine, koji boluje od teške srčane bolesti.

– Vidoju je prije pet godina otkriven usporen rad srca. Rad srčane komore je sveden na 20 odsto, zbog čega je potrebna hitna operacija i ugradnja defibrilatora, koje bi obavili ljekari Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” u Beogradu – rekao je Srni Vidojev sin Dejan.

On je naveo da je do sada, sredstvima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, rodbine, prijatelja i humanitarnim prilozima, prikupljena trećina potrebnih 30.000 KM za ugradnju aparata.

– Obezbijeđena su sredstva za prvu fazu i ona će biti uplaćena naredne sedmice, kada bi trebalo da bude obavljena operacija – istakao je Dejan i dodao da je Vidoje trenutno na liječenju u Opštoj bonici “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Модрича - одржан хуманитарни концеNa koncertu, koji je organizovalo Kulturno-umjetničko društvo “Modriča”, nastupila su lokalna kulturno-umjetnička društva “Mladost” iz Krčevljana, “Zoran Tmušilović” iz Dugog Polja, te “Napredak” iz Bušletića i “Osječani” iz Osječana kod Doboja.

Модрича - одржан хуманитарни концеRistići su 1992. godine izbjegli iz Gostovića u opštini Zavidovići u Federaciji BiH.

U četvoročlanoj porodici, nastanjenoj u izbjeličkom naselju Modriča Pet, niko nije zaposlen.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...