Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Utvrđene hitne mjere za normalizaciju života nakon nevremena
МОДРИЧА, 24. МАЈА /СРНА/ - Невријеме на подручју општине Модрича причинило штету на путевима и мостовима.

MODRIČA: Utvrđene hitne mjere za normalizaciju života nakon nevremena

MODRIČA – Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i direktor Republičke uprave civilne zaštite /RUCZ/ Mile Međed posjetili su danas područja ove lokalne zajednice zahvaćena sinoćnjim nevremenom, gdje su sa predstavnicima mjesnih zajednica utvrdili hitne mjere za normalizaciju života.

Međed je ocijenio da je stanje u Koprivni, Vranjaku i drugim selima koja gravitraju Trebavi veoma teško zbog čega je RUCZ, na zahtjev načelnika opštine Modriča, jutros angažovala mašinskim tim koji je raščišćavao nanose na pojedinim lokalnim putevima.

On je rekao novinarima u Koprivni da će mehanizacija i ljudstvo mašinskog tima ostati na terenu dok se ne normalizuje stanje, te da će opštini i stanovništvu biti na raspolaganju i nekoliko lakih terenskih vozila.

Модрича - Крекић, МеђедMeđed je potvrdio da je sinoć od 23.00 časa, kada je načelnik opštine Modriča proglasio vanredno stanje u mjestima zahvaćenim nevremenom, u stalnom kontaktu sa rukovodstvom opštine i lokalnom Civilnom zaštitom, čijom je intervencijom situacija stavljena pod kontrolu i spriječene su posljedice po ljude.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je nevrijeme pričinilo veliku štetu na putevima, mostovima i poljoprivrednim usjevima, koju lokalna vlast i stanovništvo bez pomoći Vlade Republike Srpske i resornih ministarstava ne mogu sanirati.

– Trenutno ne možemo govoriti o visini štete – rekao je Krekić i napomenuo da je nevrijeme, pored Vranjaka i Koprivne, sela koja su najviše stradala, zahvatilo i trebavska sela Krčevljane, Riječane i Babešnicu, te mjesto Botajica na Vučijaku.

Krekić je podsjetio da se od sinoć raščišćavaju putevi i dodao da će narednih dana prioritet biti sanacija mostova na lokalnim vodotocima kako bi bio obezbijeđen nesmetan prilaz svim domaćinstvima, trenutno odsječenim od glavne komunikacije sa gradom.

Модрича - посљедице невремена 2Mještanin Koprivne Drago Milićević /66/ rekao je da je za manje od pola časa voda uništila most, bujica je napunila njivu, a grad koji je padao oko sat vremena, uništio je sve usjeve.

On je dodao da nije upamtio ovakvu katastrofu.

Izvor: Glas Regije /

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...