Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: Ministarstvo će pomoći sanaciju štete

MODRIČA: Ministarstvo će pomoći sanaciju štete

MODRIČA – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske pomoći će opštini Modriča u sanaciji štete koju je sinoćnje jako nevrijeme pričinilo poljoprivredi i putnoj infrastrukturi, najavio je pomoćnik ministra poljoprivrede Čedomir Stojanović.

– Kada se procijeni šteta, opredijelićemo se koliko možemo pomoći Modriči – rekao je Stojanović novinarima u mjestu Koprivna kod Modriče, gdje je sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem i direktorom Republičke uprave civilne zaštite Miletom Međedom posjetio zaselak Mala rijeka u kome je vodena bujica oštetila lokalni put i pričinila štetu na poljoprivrednim usjevima.

Stojanović je pohvalio brzo angažovanje opštinskih struktura na sanaciji štete i zaštiti ljudi.

On je podsjetio da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u velikoj mjeri pomažu Modriču u zaštiti od poplava.

– Imamo niz projekata koje smo završili u Modriči i oni se uglavnom odnose na regulaciju obodnih kanala i nasipa na rijeci Bosni – rekao je Stojanović.

On je napomenuo da će naredne godine početi izgradnja velikog nasipa na rijeci Bosni u naselju Dobor.

– Projekat vrijedan 4.000.000 evra biće finansiran kreditnim sredstvima Evropske investicione banke – izjavio je Stojanović.

U mjestima Vranjak i Koprivna, zbog nevremena praćenog jakom kišom koje je juče popodne zahvatilo dio opštine Modriča, izlile su se Velika i Mala rijeka koje su pričinile štetu na lokalnim putevima.

 

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...