Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: U planu upis 212 učenika u Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić”

MODRIČA: U planu upis 212 učenika u Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić”

MODRIČA – Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić” iz Modriče organizovao je “Dane otvorenih vrata”, na kojima je učenicima devetih razreda osnovnih škola sa područja Modriče predstavljen plan upisa 212 učenika u prve razrede Gimnazije i srednjih stručnih škola u narednoj školskoj godini.

Pedagog u Srednjoškolskom centru Dragoljub Kostić rekao je Srni da će u prvi razred Gimnazije biti upisana dva odjeljenja sa ukupno 56 učenika, u Srednju stručnu školu za mašinstvo i obradu metala planiran je upis tri odjeljenja sa 64 učenika, Ekonomska škola upisaće 48 učenika u dva odjeljenja, a Srednja škola za tekstilstvo i kožarstvo dva odjeljenja ukupno 44 učenika.

Kostić je naglasio da su budući srednjoškolci najviše interesovanja pokazali za Gimnaziju, te za obrazovne profile tehničar za CMC tehnologije, instalater i varilac, nove profile u Srednjoškolskom centru od naredne školske godine.

On je istakao da su juče i danas predstavnici Centra upoznali učenike devetih razreda osnovnih škola “Sutjeska” i “Sveti Sava” o izboru zanimanja planiranih za školsku 2018/2019. godinu i o uslovima i rokovima za upis u prvi razred.

Tokom “Dana otvorenih vrata” organizovan je obilazak kabineta, laboratorija i radionica u kojima se izvodi praktična nastava za učenike Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić”.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

PONOSNI PRECI I POTOMCI *(FOTO+VIDEO)

Promovisan „Rodoslov“ Zdravka Lazarevića MODRIČA – U Dugom Polju kod Modriče promovisan je Rodoslov „Pjevalica – Lazarević“, autora Zdravka Lazarevića koji je ranije objavio dve zbirke poezije. Koreni ljudski toliko ...