Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča: Sudar sa kombijem za prevoz radioaktivnog materijala *(VIDEO)

Modriča: Sudar sa kombijem za prevoz radioaktivnog materijala *(VIDEO)

MODRIČA – Na putu Podnovlje – Modriča, u mjestu Botajica, jutros se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao kombi koje je prevozilo radioaktivni materijal “iridijum 192“ i putničko vozilo marke “polo“, čiji vozač je ovom prilikom smrtno stradao.

Kombi se kretao iz pravca Bijeljine prema Doboju i od siline udara prevrnuo se u kanal pored puta, dok je drugo vozilo smrskano. Nezvanično, poginulo je lice iz Šamca, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.

Kombi je iz Prijedora i prevozio je radioaktivnu materiju iz Instituta “Vinča”.

Nema opasnosti od radijacije

Nema opasnosti od radijacije, jer nije oštećen uređaj sa radioaktivnim iridijumom 192, koji je prevožen u kombiju iz Vinče za Prijedor, rekao je samostalni stručni saradnik za opštinskoj Civilnoj zaštiti Željko Terzić.

Dežurni okružni tužilac iz Doboja Olivera Rauković rekla je novinarima da je naredila obdukciju nastradalog lica, vozača putničkog vozila.

Ona je potvrdila da je na magistralnom putu M14 u ranim jutarnjim časovima došlo do nesreće kada su se sudarili putničko vozilo, čiji vozač je poginuo, i kombi vozilo, koje je prevozilo uređaj sa radioaktivnim iridijumom 192.

Uviđaj su izvršili službenici Policijske stanice Modriča u prisustvu dežurnog tužioca i inspektora Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH iz Banjaluke, koji će sačiniti izvještaj i dostaviti ga tužilaštvu.

Vozač i suvozač kombija su nepovrijeđeni, iako se kombi prevrnuo u kanal.

Uviđaj je završen, a saobraćaj je normalizovan.

Izvor: Nezavisne novine / FENA

Video koji dodajemo u nastavku nije u sklopu gornjeg priloga ali ga prilažemo radi dopune informacije.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...