Home / NOVOSTI / HRONIKA / “MD klinci” demonstrirali sportske vještine

“MD klinci” demonstrirali sportske vještine

MODRIČA – Članovi modričkog Sportskog društva “MD klinci” izveli su večeras u Svetosavskoj ulici u Modriči javni čas na kome su demonstrirali igre i sportske vještine koje su stekli u proteklom vremenu.

Predsjednik “MD klinci” Goran Tadić rekao je da je javni čas sportsko-zabavna manifestacija u okviru koje, jednom godišnje, treneri i djeca predstave ovo sportsko društvo roditeljima i sugrađanima.

– Cilj okupljanja djece u “MD klinci” jeste unapređenje zdravlja i sprečavanje deformiteta kod djece, a krajni cilj je da stvorimo zdravu ličnost sa stečenim radnim navikama – dodao je Tadić.

On je istakao da Društvo trenutno okuplja više od 300 djece, uzrasta od četiri do 11 godina, u svojim sekcijama i mlađim selekcijama Ženskog odbojkaškog i Muškog košarkaškog kluba, sa kojima Društvo sarađuje.

Модрича - МД Клинци -Кочњев - ТадићNa početku manifestacije generalni direktor Rafinerije ulja u Modriči Evgenij Kočnjev uručio je Tadiću ugovor o generalnom sponzorstvu za 2017. godinu potpisan između Nestro grupacije i SD “MD klinci”.

Načelnik uprave marketinga Nestro grupacije Aleksandar Ivanković rekao je novinarima da ova kompanija sarađuje sa sportskim društvom “MD klinci” već šest godina.

– Početkom ove godine Nestro grupacija pokrenula je novi projekat pod nazivom `Stvaramo zdrave navike`, kojim, osim podrške profesionalnom sportu, pomaže i razvoj dječijeg sporta – dodao je Ivanković.

On je naglasio da je ulaganje u dječiji sport ujedno i ulaganje u razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini.

Na manifestaciji je predstavljen košarkaški tim koji će se, u dresovima Nestro grupacije, generalnog sponzora, ove godine takmičiti u zvaničnoj ligi Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić rekao je da opština pomaže “MD klince”, društvo koje je ostvarilo dobre rezultate u radu sa najmlađim Modričanima.

Srn2017-6-12_2235900_1

SD “MD klinci” osnovano je 2010. godine. Od osnivanja do danas kroz sekcije Društva prošlo je više od 1.000 djece predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Izvor: glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...