Home / NOVOSTI / HRONIKA / FUDBAL STAO U BLATU: Mladost i Alfa Modriča igrali bez golova u teškim uslovima za igru

FUDBAL STAO U BLATU: Mladost i Alfa Modriča igrali bez golova u teškim uslovima za igru

ŠAMAC – U šamačkom naselju Donja Slatina odigrana je zaostala utakmica 17.kola Druge lige Republike Srpske, grupa „Zapad“. Trebala je biti derbi polusezone, možda i celog šampionata, ali ono što su prikazali fudbaleri dva tima brzo će se zaboraviti. Nameće se pitanje da li je moglo više na terenu koji je bio voda i blato, pa je ostala debela dilema da li je bilo uslova da se utakmica odigra.

Domaćin srdačan, pravi domaćin, onakav kakvig je najavio gospodstveni trener Nihad Kadić. Fudbaleri Mladosti naviknuti da na tom terenu igraju kako mogu i moraju. Međutim, Modričanima se novi uslovi nisu „svideli“, ali su uzeli bod i sada su korak bliže cilju.

Gosti su u 12.minutu mogli povesti kada je Ratko Dudić izveo korner sa desne strane, loptu zahvatio Marko Tadić, šutirao jako i precizno, ali su tri igrača domaćina bila na gol liniji i loptu su izbili u polje. Mladost je htela duele u vazduhu i dubinske lopte, ali su je Modričani prizemljili, a u 55.minutu imali kolosalnu priliku da povedu, možda i pobede.

Do lopte je došao vispreni Neđo Šuka, umakao je dvojici stalnih „flastera“ i šutirao sa 12 metara, ali je golman Jovica Lakić uspeo da zaustavi loptu na samoj gol liniji i sačuva Mladost verovatnog poraza.

Za drugoligaške prilike, poseta je bila impozantna. Ipak, fudbaleri dva tima ostali su dužni navijačima, utisak je da je više bilo pristalica gostiju.

Doduše, za nešto više neophodni su i bolji uslovi. Stiglo je proleće, pa će valjda blato i voda da nestanu, ako je to moguće u fudbalu Srpske.

Makar do jeseni…

Stadion Mladosti. Gledalaca: 400. Sudija: Milan Docić(Banja Luka) 7. Žuti kartoni: Perić, Ilić(Mladost), N.Prljeta(Alfa Modriča).

MLADOST: Lakić 7, Kadić 6.5, Čolić 6, Ilić 6.5, Petruljević 6, Čaušević 6, Hasić 6, Limić 6.5, Džafić 7(od 89.min.Pajić -), Perić 6.5, Bijelić 6,5.

ALFA MODRIČA: Tripić-, Dudić 6.5, Purić 6.5(od 70.min.Zlatković -), N.Prljeta 6.5(od 90.min.Lazareski -), Šuka 6.5, Kojić 6.5, Lukić 6.5, R.Prljeta 6.5, Damjanović 7, Tadić 6.5, M.Ilić 6.5(od 79.min.Trifković -).

Igrač utakmice: Jovica Lakić (Mladost) 7.

Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...