Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem predstavnika boračkih organizacija

Prijem predstavnika boračkih organizacija

Povodom obilježavanja Vidovdana – Dana opštine Modriča,  načelnik opštine Mladen Krekić je 21. juna 2018. godine organizovao prijem za predstavnike boračkih populacija. Prijemu su prisustvovali: predsjedništvo Opštinske boračke organizacije, predsjednici Mjesnih boračkih organizacija, predstavnici Udruženja veterana rata, Stambene komisije boračko-invalidske zaštite i Udruženja logoraša opštine Modriča.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu, Bosa Novaković, poželjela je dobrodošlicu prisutnima i upoznala ih sa aktivnostima  provedenim u boračko – invalidskoj zaštiti  između dva Vidovdana kao i sa aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju ova populacija. Prisutne je pozdravio i poželio im puno uspjeha u budućem radu i zamjenik načelnika Nikola Savić.

Načelnik Krekić izrazio je zadovoljstvo saradnjom opštine Modriča sa Boračkim  organizacijom i drugim udruženjima proisteklim iz odbrambeno otadžbinskog rata. Ovom prilikom upoznao je prisutne o realizovanim projektima od prethodnog Dana opštine do danas, budžetom, planovima za naredni period te čestitao predstojeći praznik.

„U susret Vidovdanu – Danu opštine Modriča svake godine organizujemo razne prijeme a neizostavan je prijem boračkih kategorija. Danas smo jedni drugima rekli sve što smatramo da je potrebno da bi bili bolje upoznati sa situacijom boračke populacije i ukazali na činjenicu da smo jedni drugima jako potrebni. Zahvalio bih se svim ovim ljudima na trudu i zalaganju jer oni sve ovo rade volonterski. Posebno bih izrazio poštovanje i zahvalnost onima koji dadoše svoje članove porodice u proteklom ratu“, istakao je načelnik Krekić.

„U subotu u 18.00 časova obilježavamo susret boraca Prvog krajiškog korpusa i Istočnobosanskog korpusa Vojske RS u Skugriću. Organizovaće se služenje parastosa poginulim borcima, polaganje vijenaca, obraćanje gostiju i na kraju druženje“, izjavio je Milorad Stanković, predsjednik Mjesne boračke organizacije Skugrić.

„Jako je lijepo od načelnika opštine što nas okupe svake godine povodom Dana opštine i što organizuju prijem ili obilaze porodice poginulih boraca“, izjavio je predsjednik Odbora PPB Petar Despotović.

Povodom Vidovdana, Dana opštine od 2005. godine predstavnici Opštinske uprave i opštinske Boračke organizacije obilaze porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide prve kategorije.

I ove godine predstavnici opštine posjetiće i uručiti skromne poklon pakete za 341 porodicu.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...