Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA OTVORILA DUŠU I SRCE – SVI UZ NEBOJŠU BLAGOJEVIĆA *(TONSKI PRILOG+FOTO)

MODRIČA OTVORILA DUŠU I SRCE – SVI UZ NEBOJŠU BLAGOJEVIĆA *(TONSKI PRILOG+FOTO)

Modriča otvorila dušu i srce
Mladiću neophodna transplantacija bubrega

MODRIČA – Sinoć je u modričkom Srpskom kulturnom centru održan humanitarni koncert pod nazivom „Srcem za Nebojšu“, gde su nastup uzele Pinkove zvezde Jelena Đurić i Damir Brdarević. Prikupljena sredstva namenjena su za odlazak 21-godišnjeg Nebojše Blagojevića na transplantaciju bubrega u Francusku.

.

2016-08-07 SRCEM ZA NEBOJŠU- HUMANITARNI KONCERT (43)

Nakon nezapamćenih poplava 2014.godine, zemljaci koji žive i rade u inostranstvu udružili su se u Humanitarnu organizaciju „Srcem za Modriču“. Od tada do danas podelili su 40 tona hrane, bili uključeni u preko 110 akcija, pomogli lečenje 14 lica, poslavši u Modriču preko 50.000 maraka.

Predsednik ove organizacije Dragan Sjeničić nije prisustvovao humanitarnom koncertu, poslao je pismo sa porukama ljudske dobrote. Isto je pročitao član HO “Srcem za Modriču“, protojerej Jadranko Stojanović, koji kaže da je ta poruka velika koliko i želja svih u Nebojšino ozdravljenje.

„Tako se želelo pozdraviti porodica Blagojević i učesnici manifestacije. Najvažnija poruka je da građani mogu imati određenu sigurnost sa HO ’Srcem za Modriču’ iz Ciriha, sada i iz Modriče. Jedno srce, dva tela. Delovaćemo zajedno. Pomoć je mnogima potrebna, ali udruženi ćemo pobediti svaku nevolju“, rekao je on.

Manifestacija „Srcem za Nebojšu“ uspela je u potpunosti, ocenio je Mitar Kršić, predsednik modričkog ogranka HO “Srcem za Modriču“.

„Ispunjena su naša očekivanja, došao je veliki broj ljudi. Prikupljena su značajna sredstva koja će koristiti našem Nebojši u lečenju“, kaže Kršić.

Posetioci su poslali poruku da je dužnost čovekova da pomaže kada god je u prilici.

„Smatram da je većina ljudi stvorena da pomaže drugima. Čovek je socijalno biće i kao takav može opstati u zajednici pomažući druge. Divan je osećaj kada si koristan“, rekla je Teodora Panjkov.

2016-08-07 SRCEM ZA NEBOJŠU- HUMANITARNI KONCERT (86)_cr

Nebojša Blagojević i Jelena Đurić

Nebojša svima zahvalan

Mladi Modričanin Nebojša Blagojević zahvalan je sugrađanima što su pokazali da nije sam sa svojom nevoljom.

„Želim da se zahvalim svima koji mi pomažu i nadam se da će sve ovo brzo da se završi. Da ću ozdraviti, da ću se vratiti zdravom i normalnom životu i da ću nastaviti studije. Hvala svima od srca“, rekao je Blagojević.

Modričane je oduševila njihova sugrađanka Jelena Đurić, koja sa kolegom Damirom Brdarevićem čini porodicu „Pinkovih zvezda“. Izrasla je u velikog i poznatog umetnika, a dokazala se i kao humanista.

„Polaskana sam pozivom da nastupam u rodnom gradu. Tako sam bila u prilici da pomognem Nebojši, ljudima koji se bore da mu pomognu. Uvek ću se odazvati na sve apele i pozive iz Modriče i humanitarne aktivnosti širom sveta. Moj glas je dar od Boga, s njim trebam da ljudima pomažem i učestvujem i podržavam ovakve aktivnosti“, rekla je Đurić.

Po završetku manifestacije, majka bolesnog mladića Milanka Blagojević dugo se zahvaljivala svima koji su stigli u modrički SKC.

„Zahvalna sam svim ljudima koji su prisustvovali koncertu i svim građanima Modriče. Zahvalni smo i Draganu Sjeničiću, umetnicima koji su nastupili i medijima. Nadamo se da će sve biti kako treba, da će naše dete da ozdravi“, rekla je brižna majka.

Nebojša Blagojević je narušenog zdravlja od svoje 13.godine. Bubrezi su mu zatajili prošle jeseni. Jedino rešenje je transplantacija bubrega u Francuskoj. Posredstvom sarajevske Otvorene mreže trebalo bi narednih meseci da se obezbedi oko 60.000 evra za lečenje ovog 21-godišnjeg mladića u zemlji svetlosti.

Sinoćnja manifestacija u Modriči je uspela, uspeće i Nebojša – svi se nadaju!

Autor: Slađan JEREMIĆ

 


Naš album slika sa ove manfestacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričaINFO

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...