Home / NOVOSTI / HRONIKA / Otrovna mrlja stigla do Doboja, oko ponoći stiže do Modriče *(VIDEO)

Otrovna mrlja stigla do Doboja, oko ponoći stiže do Modriče *(VIDEO)

ISTOČNO SARAJEVO – Mrlja sa otrovnom bazom iz rijeke Spreče dospjela je u Bosnu i danas je primijećena u Kotorskom i Majevcu, nizvodno od Doboja, izjavio je Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

Prema njegovim riječima, na tom području su na površini rijeke Bosne uočene uginule ribe.

On je napomenuo da je voda iz gradskog vodovoda u Doboju ispravna za piće, ali i dalje važi upozorenje za stanovništvo da ne koristi vodu iz Bosne za navodnjavanje poljoprivrednih površina ili za tehničku upotrebu.

Stojanović je istakao da se mrlja sa bazom brže kreće Bosnom, nego Sprečom, jer je protok vode u njoj brži, pa se očekuje da će otrovna mrlja oko ponoći doći do područja opštine Modriča.

Prema njegovim riječima, nadležne službe su na terenu i prate situaciju.

Opštinski Štab civilne zaštite Lukavac proglasio je juče stanje tehničko-tehnološke nesreće zbog akcidenta na odlagalištu taloga “Bijelo more” preduzeća “Šišedžam soda Lukavac” koji je izazvao zagađenje okolnog zemljišta i rijeke Spreče.

Nasip je pukao 27. aprila nakon čega je određena količina bazne materije iz ove taložnice poplavila obližnje zemljište, a dio je završio u vodotoku Spreče.

U protekla tri dana dežurne službe potpuno su zaustavile curenje i u toku je sanacija pukotine na nasipu bazeni.

Izvor: Glas regije

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...