Home / NOVOSTI / HRONIKA / Položeno cvijeće na grob pokojnog predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića *(VIDEO)

Položeno cvijeće na grob pokojnog predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića *(VIDEO)

Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, danas 8. januara 2019. godine, na gradskom groblju u Modriči položeno je cvijeće na  grob pokojnog predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Cvijeće su položili:  supruga Milica i sin Petar; izaslanik predsjednika Republike Srpske  i predsjedavajućeg Predsjedništa BiH Miladin Dragičević; u ime Narodne skupštine Republike Srpske Mara Milošević, Nataša Stevanović i Risto Marić, ministri u Vladi RS Petar Đokić, Zlatan Klokić i Srđan Rajčević,  načelnik i zamjenik načelnika opštine Mladen Krekić i Nikola Savić.

 

„Drago mi je da i nakon ovoliko godina prijatelji  i politički saborci moga oca i dalje posjećuju njegov grob na sve važnije datume. Zahvalio bih im  se i poželio da nastave da se bore za ono što su zajedno počeli“, rekao je Petar Jelić.

 

„Nažalost, dvanaestu godinu obilježavamo Dan Republike Srpske bez Milana Jelića. On je bio veliki čovjek, humanista i patriota. Našao bi vremena da svakoga sasluša, rješava njihove probleme ali je izgleda najmanje mislio na sebe. Zbog toga je i prerano otišao. Danas mu sa ovoga mjesta možemo poručiti da je Republika Srpska stabilna i da je sinonim slobode za sve njene građane“, izjavio je Miladin Dragičević.

 

„Milan Jelić je ostavio neizbrisiv i najljepši mogući  trag u periodu stvaranja Republike Srpske. U svom kratkom životu dao je nemjerljiv doprinos u razvoju Republike Srpske i Modriče. Danas smo ovdje da mu odamo dužno priznanje. On je bio grandiozna ličnost Republike Srpske i trajno će ostati u našem sjećanju“, istakao je ministar Đokić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Rada Đošan Kitić – TRAG U BESKRAJU – VII DIO *(VIDEO)

TRAG U BESKRAJU    Naša sugrađanka, poznata pjesnikinja i pisac Rada Đošan Kitić poznata je našoj ali i široj javnosti. U prethodnom periodu kroz nekoliko naših video snimaka predstavili smo ...