Home / NOVOSTI / HRONIKA / Mladi iz Modriče, Vukosavlja i Odžaka: Solidarnost nema nacionalno obeležje ni geografske granice

Mladi iz Modriče, Vukosavlja i Odžaka: Solidarnost nema nacionalno obeležje ni geografske granice

Međunarodni dan solidarnosti
Srednjoškolci posetili centre za socijalni rad u tri opštine

MODRIČA – U Tarevcima kod Modriče obeležen je Međunarodni dan solidarnosti, a događaj je organizovala Sekcija mladih Tarevaca. U akciju su uključeni srednjoškolci Modriče, Vukosavlja i Odžaka. Naime, mladi iz pomenute tri opštine , uz pomoć starijih aktivista realizuju zajednički projekat pod nazivom „Solidarnost nema nacionalno obeležje ni geografske granice“.

U projektu su sadržane posete mladih srednjoškolskog uzrasta centrima za socijalni rad u Modriči, Vukosavlju i Odžaku, zatim identifikacija porodica u stanju urgentne  socijalne potrebe, koji žive na prostoru pomenutih opština i uručeni paketi pomoći sa najnužnijim namirnicama i higijenskim sredstvima.

„Glavni cilj projekta je ostvariti uticaj na svest i aktivitet mladih kako bi se osećaj solidarnosti sa ljudima u teškoćama probudio i pokrenuo aktivitet za ublažavanje teškoća“, saopšteno je iz Sekcije mladih u Tarevcima.

Sekcija mladih Tarevci, kao deo Udruženja  „4T“ Modriča, je implementator više projekata pomirenja i izgradnje poverenja u okviru  USAID-ovog projekta “PRO-Budućnost” od 2014. godine, te aktivno sarađuje sa drugim organizacijama iz Gradačca, Odžaka, Šamca i Domaljevca i drugih opština u BiH. Uključena je u procese pomirenja, promociju mira i izgradnju poverenja i razumevanja na području Posavine.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...