Home / NOVOSTI / HRONIKA / Milorad Dodik ozvaničio početak izgradnje novog pogona u Alfi *(TONSKI PRILOG+FOTO)

Milorad Dodik ozvaničio početak izgradnje novog pogona u Alfi *(TONSKI PRILOG+FOTO)

Posao će dobiti još 80 radnika
Investicija od 1,5 miliona evra

MODRIČA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravio je  danas u radnoj poseti Modriči gde je sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i direktorom fabrike obuće „Alfa“ Ilijom Jevtićem položio kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona , gde će posao dobiti 80 radnika. Investicija je vredna više od milion evra, a još pola miliona biće neophodno za postrojenja u novom pogonu.

„Početak izgradnje novog pogona je poslovni uspeh Alfe. Ovde radi 405 ljudi, sa redovnim primanjima. Dužnost je zajednice i države da podrže ovakve – primere uspeha i takvo poslovno opredeljenje se mora pozdraviti i podržati“, rekao je predsednik RS Milorad Dodik.

JEVTIĆ, DODIK I KREKIĆ POLAŽU KAMEN TEMELJAC

Fabrika za proizvodnju obuće „Alfa“ postoji od 1989.godine, a na ovim prostorijma je 21.godinu. Direktor kolektiva Ilija Jevtić rekao je da se ovom investicijom želi približiti evropskim privrednim tokovima. Vrednost investicije je milion, a u postrojenja u novom pogonu biće uloženo više od pola miliona evra.

„Do Nove godine zaposlićemo 50 ljudi, a dodatnih 80 krajem maja do kada ćemo završiti ovde radove na novom pogonu“, rekao je Jevtić.

Načelnik Modriče Mladen Krekić naglasio je da je značajno za Modriču što će do kraja godine u Alfi posao dobiti 50 ljudi, a polovinom naredne godine do kada će novi pogon biti funkcionalan dodatnih 80 lica.

Milorad Dodik, te više ministara u Vladi RS razgovarali su i sa rukovodstvom Modriče o dostignutom stepenu razvoja ove lokalne zajednice i planovima u narednom periodu.

Slađan JEREMIĆ

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...