Home / NOVOSTI / HRONIKA / DODIK U MODRIČI: Angažman lokalnih struktura na najbolju korist građana

DODIK U MODRIČI: Angažman lokalnih struktura na najbolju korist građana

MODRIČA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Modriča jedna od lokalnih zajednica koje sigurno mogu da budu primjer, jer je, zahvaljujući stabilnosti lokalnih struktura vlasti, riječ o angažmanu i radu koji je dugoročan i koji ide na najbolju korist građana koji ovdje žive.

– Došao sam, prije svega, da podržim ljude u ovoj opštini, načelnika opštine /Mladena Krekića/ i njegov tim koji rade dobar posao u stabilizaciji javne uprave i lokalne zajednice – rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom u Modriči.

On je istakao da je veoma važno da je ovdje lokalna vlast strukturisana na način da korespondira sa republičkim vlastima.

– Mi se ovdje veoma ugodno osjećamo za razliku od nekih drugih mjesta gdje se pokušava na nivou opština parirati ili pokušati biti partner protivnik republičkim institucijama – rekao je Dodik.

On je naglasio da kao predsjednik Republike Srpske i kao partijski čovjek može da kaže da je Milan Jelić zadužio cijelu Republiku svojim angažmanom.

– Mi ćemo ovdje ostati trajno angažovani, dok god vršimo ove dužnosti, na obilježavanju njegovog lika i djela i zato će Trg Milana Jelića biti uređen na najbolji mogući način u skladu sa projektom lokalne zajednice. Radićemo na obezbjeđivanju logistike za takvo uređenje i za sve projekte o kojima smo pričali – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, jedno od važnijih pitanja o kojima je danas razgovarano jeste izgradnja auto-puta kroz ovu opštinu.

– Vjerujem da će brzo početi gradnja dionice koju pokriva Koridor “Pet ce” i dalje od Vukosavlja prema Brčko distriktu koja je bila predmet razgovora dok smo boravili u Kini. Operacionalizacija se dešava ovih dana i vjerujemo da ćemo do februara ili odmah nešto nakon toga imati potpisan ugovor o izgradnji te dionice auto-puta – rekao je Dodik.

On je istakao da to podrazumijeva i potrebu ove lokalne zajednice da na pravi način prepozna sve izazove, ne samo prednosti, nego i teškoće koje će donijeti ta izgradnja, kako bismo na pravi način projektovan i planiran omogućili da benefiti budu maksimalni, a opterećenja minimalna.

Модрича - Додик - пресDodik je naveo da je razgovarano i o projektu Doma zdravlja, kružne raskrsnice, radnih mjesta koje treba otvarati, obezbjeđenja i odbrane od visokih voda koje ovdje često poplave pojedina područja.

– Ovdje smo već uložili određeni iznos za obaloutvrde. Želimo da to bude sigurno. Naš plan je da izbjegnemo one vode koje smo imali 2014. godine i na bazi tog planiramo naše projekte – kaže Dodik.

On je napomenuo da je bilo riječi i o dva modrička naselja koja nemaju asfalt, te da se pokuša s proljeća to uraditi, bar u većem dijelu. “Zato ćemo načelnik opštine i ja ostati u komunikaciji i mislim da ćemo to uraditi pošto je riječ o ljudima koji to zaslužuju”, rekao je Dodik.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...