Home / NOVOSTI / BiH / Radna posjeta Predsjednika Republike Srpske opštini Modriča

Radna posjeta Predsjednika Republike Srpske opštini Modriča

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravio je 18. oktobra 2017. godine u opštini Modriča te je održao radni sastanak sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima.

Radnom sastanku u zgradi opštine Modriča su prisustvovali i ministri u Vladi RS: ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Stevo Mirjanić.

Ovom sastanku su prisustvovali i poslanik u Naradnoj skupštini RS Bojan Vidić, predsjednik Skupštine opštine Modriča Siniša Nikić i v.d. direktora JP „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić.

Tema sastanka su bili prioritetni projekti opštine Modriča. Razgovarano je o realizaciji projekta uređenja Trga Dr Milan Jelić, izgradnji kružne raskrsnice kod Pelesića, obezbjeđenju i odbrani od poplava, projektima izgradnje auto puteva kroz opštinu Modriča, asfaltiranju puteva u novim naseljima, projektima Doma zdravlja Modriča i drugim projektima.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem, predsjednik Dodik je u izjavi za medije rekao:

„Došao sam da podržim ljude u Opštini, načelnika i njegov tim, koji rade dobar posao u cilju stabilizacije javne uprave. Načelnik je uvijek reagovao kada je u pitanju javni interes. Danas smo govorili o tome šta smo u prošlosti uradili i šta još treba da uradimo. Imajući u vidu da je Milan Jelić svojim angažmanom zadužio čitavu Republiku i mi ćemo se, sve dok obavljamo ove funkcije angažovati na obilježavanju njegovog lika i djela i zato će trg koji nosi naziv Trg Milana Jelića biti uređen na najbolji mogući način u skladu sa projektom koji je pripremila lokalna zajednica. Modriča je jedna od lokalnih zajednica koja može da bude primjer. Angažman i rad koji je dugoročan zahvaljujući stabilnosti lokalnih struktura vlasti ide u korist građana koji ovdje žive. Veoma je važno da lokalna vlast korespondira sa republičkim strukturama i mi se ovdje ugodno osjećamo. Jedno od važnijih pitanja o kojima smo razgovarali danas je izgradnja auto puteva kroz ovu opštinu. Vjerujem da će brzo početi izgradnja puteva koji pokriva koridor 5C. Razgovarali smo i o izgradnji kružne raskrsnice i projektima Doma zdravlja, obezbjeđenju i odbrani od velikih voda, gdje smo uložili značajna sredstva i želimo da to još osiguramo. Razgovarali smo i o dva naselja koja nemaju lokalne asfalte, a ja i načelnik ćemo biti u kontaktu i iznaći način kako da to realizujemo.“

„Čast je i zadovoljstvo što je danas u posjeti opštini Modriča predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa ministrima Vlade RS. Ovo je za nas jako lijep i ugodan trenutak. Mi znamo prepoznati sve ono što je Vlada RS uradila za opštinu Modriča.  Ovo je bila prilika da se zahvalimo na svim projektima koje smo dobili. Ne možemo zaboraviti koliko je Opština Modriča dobila i koliko dobija od Predsjednika Republike i od Vlade RS. Danas sam imao lijepu priliku da sa Predsjednikom Republike i  vlasnikom firme Alfa postavim kamen temeljac za novih 60-70 radnih mjesta što je jedna pozitivna priča za ovaj gradić. Opština Modriča stoji na raspolaganju preduzeću Alfa i svim preduzećima u Modriči. Razgovarali smo o novim projektima a to su projekti uređenje Trga Dr Milan Jelić gdje će Predsjednik RS učestvovati sa značajnim sredstvima, o kišnoj kanalizaciji i novoj kružnoj raskrsnici. Dakle, razgovarali smo o projektima koji su značajni za našu opštinu,“ rekao je načelnik Krekić koji se ovim putem zahvalio Predsjedniku RS i naglasio da on ni u jednom trenutku nije zaboravio Modriču.

Radnom sastanku je prethodila posjeta predsjednika Milorada Dodika fabrici za proizvodnju obuće Alfa. Ovom prilikom predsjednik Dodik je zajedno sa vlasnikom firme Alfa Ilijom Jevtićem i načelnikom opštine Mladenom Krekićem postavio kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne hale u ovoj fabrici. Izgradnjom nove hale fabrika Alfa će povećati svoje proizvodne kapacitete što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

https://www.youtube.com/watch?v=DJnJeZwARRw

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...