Home / NOVOSTI / HRONIKA / MERLINA KARIĆ DOBILA KRV I USPJEŠNO SE OPORAVLJA

MERLINA KARIĆ DOBILA KRV I USPJEŠNO SE OPORAVLJA

Nakon uspješne akcije davanja krvi, koju su organizovale zajedno Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču” sa sjedištem u Švajcarskoj i Humanitarna Organizacija ,,Srcem za Modricu”MD sa sjedištem u Modriči javila nam se Merlina Karić iz Modriče, kojoj je bila neophodna krv za operaciju u dobojskoj bolnici.
Merlina Karić, rođena 1975. godine obolila je i jedini način za njeno ozdravljenje bio je hirurški zahvat koji je se mogao izvesti u bolnici u Doboju.

Kada je Merlina uradila sve potrebne nalaze za operaciju pojavio je se novi problem, kako je uobićajeno pred operaciju tog tipa potrebno je obezbijediti tri davaoca krvi te grupe koja treba pacijentu. Kako Merlina nije mogla nači potrebne davaoce čula je za našu organizaciju i preko prijatelja stupila u kontakt sa predsjednikom HO,,Srcem za Modricu MD” Mitrom Kršicem koji bez oklijevanja zajedno sa našim članom Mirkom Đurićem stuplja u kontakt sa Transfuzijom u Dobojskoj bolnici, da se prebaci potrebna krv iz naše banke krvi za gospođu Merlinu, što biva učinjeno istog trena.
Gospođa Karić je operisana 13.jula i dobro se  osjeća nakon uspješne operacije

Još jednom naša humanitarna organizacija se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Zahvaljujemo se još jednom svim davaocima krvi koji su učestovali u našoj akciji davanja krvi i pozivamo sve sugrađane koji imaju sličnih problema da nam se obrate.

Vaša Srcem za Modriču

HO SZM AKCIJA DARIVANJA KRVI -naslovna

 

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...