Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dugo Polje kod Modriče: BRAĆA UVELIČALA PRAZNIK *(TONSKI PRILOG)

Dugo Polje kod Modriče: BRAĆA UVELIČALA PRAZNIK *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – U Dugom Polju kod Modriče svake godine u nedelju po Petrovdanu , uz verski čin, bude priređen bogat kulturni i sportski program. Kasnije se mesecima na Vučijaku govori o tim svečanostima. Međutim, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, ove godine Dugopoljci nisu uživali u igrama i pesmama kulturno – umetničkih društava iz Orašja u Srbiji, Bršadina u Slavoniji i domaćeg Dugog Polja. Ipak, odigrano je nekoliko fudbalskih utakmica veterana iz tri bratska sportska kolektiva.

Kiša je u subotu lila kao iz kabla, ali veterani sa kojom godinom i kilogramom više dobru se nosili sa svim izazovima. Pored domaćina Sloge, nastupili su i veterani Sloge iz Borova, te Bratstva iz Jagodnjaka. Radi se o kolektivima koji su se bratimili pre nekoliko godina.

Milan Mitrović iz Sloge Borovo sa ponosom je govorio o svom klubu i naselju, naglašavajući da sučlanovi ovog kluba Srbi čiji su koreni sa Ozrena.

„Sloga Borovo postoji od 1928.godine. Najveći uspeh ostvarila je početkom 80.godina prošlog veka. Bila je u četvrtom rangu takmičenja. Nekada smo brojali preko 8.000 stanovnika. Samo predgrađe smo grada Borova. Inače, većina nas iz veterana Sloge smo Ozrenci.Dve Sloge, naša i ova iz Dugog Polja su jedna duša u dva tela. Nama rezultat nije važan. Naše druženje traje godinama zahvaljujući Dušanu Milojeviću, Dugopoljcu, koji je ranije živeo i radio u Borovu. Druženje je u prvom planu“, rekao je Mitrović.

Ljubomir Kovačević iz Jagodnjaka kod Belog Manastira u Baranji pojašnjava da je u njegovom slučaju fudbal sportska tradicija.

„Ja, brat, sin moj i unuci. Svi smo igrali za Bratstvo i to je porodična tradicija. Trudimo se da naše družćenje ne traje samo jednom godišnje. Naš klub na proleće slavi 90.rođendan. Dolaze nam veterani Crvene zvezde i Vojvodine, očekujemo i braću iz Dugog Polja i Modriče. Naš Jagodnjak je nekada brojao 3.800 stanovnika, danas je svega 1.600 stanovnika, a cela opština ima oko 2.800 stanovnika. Nije ni teško ni lako biti Srbin u Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu. Borimo se, moramo biti složni. Imamo svoju školu i pismo. Nije lako, trudimo se da bude što lakše“, rekao je Kovačević.

Miodrag Đurić, potpredsednik PFS Doboj, te Radovan Milinković, predsednik Saveta Mesne zajednice Dugo Polje zahvalili su se prijateljima i sportskoj braći na dolasku, obećavši da će uzvratiti istom merom. Tako će biti sve naredne godine, prenositi se sa kolena na koleno.

I ovaj put je bilo svečano u Dugom Polju, na Vučijaku.

Braća su uveličala praznik…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...