Home / NOVOSTI / BiH / Mektić: Postoji informacija o novim terorističkim prijetnjama

Mektić: Postoji informacija o novim terorističkim prijetnjama

BANJALUKA – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH.

“Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”, istakao je Mektić.

On je večeras za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.

Prema njegovim riječima, preduzete su i sve mjere vezano za bezbjednost prema objektu za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Mektić je rekao da je nekoliko dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim bezbjednosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad.

On je ocijenio da bi bilo neophodno da svaka bezbjednosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbjednosnim podatkom i da li su preduzeli mjere i radnje u sprečavanju takvog događaja.

“Nadam se da smo iz svega toga posljednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku vidio sam da sve bezbjednosne agencije u BiH izražavaju punu opredijeljenost u vezi sa svim oblicima saradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH”, istakao je Mektić.

On smatra da treba nešto mijenjati u smislu saradnje i elektronske razmjene podataka između bezbjednosnih agencija u BiH i tužilaštava.

“Moramo policijske i bezbjednosne agencije u BiH osloboditi političkih uticaja, dok u Tužilaštvu BiH moramo uspostaviti posebno odjeljenje sa tužiocima koji bi se isključivo bavili pitanjem terorizma u BiH”, zaključio je Mektić.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...