Home / NOVOSTI / HRONIKA / Mališani iz Modriče otputovali na ljetovanje u Bečiće *(VIDEO)

Mališani iz Modriče otputovali na ljetovanje u Bečiće *(VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić ispratio je danas 20. jula 2018. godine  mališane iz Modriče i Šamca koji su otputovali na besplatno ljetovanje u Crnu Goru , Bečiće u okviru projekta Vlade Republike Srpske „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Javna ustanova Javni fond za dječiju zaštitu projekat realizuje na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske sa ciljem zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanju osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala.

Putem ovog Projekta, u predhodnim godinama na jadranskoj obali ljetovalo je više od 23.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske.

„Ovo je šesnaesta godina kako se relizuje projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ kroz boravak na crnogorskom primorju. Ove godine će kroz projekat proći 1 800 djece iz svih krajeva Republike Srpske. Ovo je jedan od najboljih projekata koji  finansira Vlada Republike Srpske, zato što su djeca iz porodica sa socijalnim potrebama, porodica poginulih boraca, RVI i  djeca sa posebnim potrebama. Tokom boravka na moru imaće priliku da se druže i stvaraju nova prijateljstva. Svake godine Vlada uloži oko 1,100.000 KM u ovaj projekat“, izjavio je ministar Bogdanić.

Iz Modriče je otputovalo 23 djece, za koje je Opština obezbijedila skroman novčani iznos za lične troškove tokom boravka na moru.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...